Μυστήριο με τον θάνατο των πιλότων του Ωνάση

Η κατάρα των Ωνάσηδων

Ήταν 18 Φεβρουαρίου 1972.  Τα αδέλφια Κουρή… ο Δημήτρης, ο Γιώργος και ο Γρηγόρης φωτογραφίζονται με φόντο αεροπλάνα της Ολυμπιακής αεροπορίας, λίγο πριν το λίαρ τζετ του Αριστοτέλη Ωνάση αναχωρήσει για τη Νίκαια της Γαλλίας….

Δείτε εδώ ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Οι δύο αγαπημένοι πιλότοι του Αλέξανδρου Ωνάση, Δημήτρης και Γιώργος, ταξιδεύουν με σκοπό να τον παραλάβουν και να τον μεταφέρουν στο Παρίσι.

Τα αδέλφια Κουρή δεν συνάντησαν ποτέ τον Αλέξανδρο Ωνάση, το λιάρ τζετ εξερράγη μυστηριωδώς πριν προσγειωθεί …Ο τρίτος αδελφός, που έμεινε πίσω μίλησε αποκλειστικά στο Star  για το θρίλερ.

«Μου λένε «ξέρεις τα αδέλφια σου σκοτώθηκαν, εν  ψυχρώ»...Και πάμε όλοι μαζί με το αυτοκίνητο με τον Αλέξανδρο και τον οδηγό του στην πυροσβεστική.  Είχε ξεβράσει η θάλασσα ένα κομμάτι από την άτρακτο που είχε 2 τρύπες μεγάλες ανοιγμένες από τα μέσα προς τα έξω. Δεν είπα τίποτα. Ήταν και ένα σακάκι πολιτικό…   Και τότε λέω στον Αλέξανδρο, «Αλέξανδρε, αυτό πρέπει να είναι σαμποτάζ. Επειδή δεν είναι ένα κομμάτι, είναι δύο κομμάτια και οι τρύπες αυτές δεν δικαιολογούνται σε καμιά περίπτωση», εξηγεί ο πρώην κυβερνήτης της ΟΑ, Γρηγόρης Κουρής.

Στη συνέχεια, ανέφερε: «Εξαφανίζεται ο Αλέξανδρος, τον έψαχνα από δω τον έψαχνα από κει, πουθενά. Με τα πολλά με τα από κάποιες μέρες μου δίνουν ένα τηλέφωνο στο Λονδίνο, έρχομαι σε επαφή μαζί του, μου λέει: «μουσουξουτου δεν γίνεται τίποτα». Και μαθαίνω εγώ εξώδικα μετά ότι τον είχε πάρει τηλέφωνο ο πατέρας του και του είπε, «να σταματήσεις να ασχολείσαι με τους Κουρήδες, γιατί θα σου κόψω τα πόδια»

Ποιοι και γιατί ήθελαν να βγάλουν τα αδέλφια Κουρή από τη μέση; Πως από αγαπημένα πρόσωπα των Ωνάσηδων μπήκαν στα αζήτητα;  Για ποιο λόγο ο Ωνάσης ήθελε να εξαφανίσει κάθε ίχνος από το αεροπλάνο στο οποίο παραλίγο να σκοτωνόταν και ο γιος του, αν είχε προλάβει να επιβιβαστεί σε αυτό;

47 χρόνια τώρα ο 85χρονος σήμερα Γρηγόρης Κουρής δεν σταμάτησε να ψάχνει τα αδέλφια του. Δεν τους βρήκε ποτέ, παρά μόνο ένα κομμάτι της πόρτας επιβίβασης του αεροπλάνου

Το θρίλερ μεγαλώνει με τον θάνατο του Αλέξανδρου Ωνάση, ο οποίος σκοτώθηκε ένα χρόνο μετά, όταν συνετρίβη το αεροπλάνο του, κατά την απογείωση.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top