5+1 σταρ του Hollywood που είναι είναι υπέρμαχοι της προστασίας του περιβάλλοντος

Δείτε αναλυτικά

Oι σταρ που νοιάζονται για το περιβάλλον

Δεν λίγοι οι celebrities που εκμεταλλεύονται τη φήμη τους προκειμένου να δώσουν μάχη για τη διάσωση του περιβάλλοντος.

Από την Jane Fonda και τον Leornado DiCaprio ως τους νεότερους σταρ του Hollywood, όπως η Emma Watson. Όλοι τους είναι αποφασισμένοι να προστατεύσουν την γη και εμπνέουν και άλλους να κάνουν το ίδιο.

Με αφορμή τα βραβεία Environmental Media που πραγματοποιήθηκαν και φέτος στην California, το star.gr σας παρουσιάζει πέντε ακόμη σταρ που είναι υπέρμαχοι της προστασίας του περιβάλλοντος. 

Tα ΕΜΑ Αwards είναι βραβεία που απονέμονται ετησίως από το Environmental Media Association στο καλύτερο τηλεοπτικό επεισόδιο ή ταινία με περιβαλλοντικό μήνυμα.  

Φέτος, ανάμεσα σε αυτούς που πήραν βραβείο ήταν και η Natalie Portman για το ντοκιμαντέρ της "Eating Animals" το οποίο εξετάζει το προβληματικό σύστημα εργοστασιακής καλλιέργειας στις ΗΠΑ. 

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

Leornado DiCaprio

Το 1998  ίδρυσε το Ίδρυμα Leonardo DiCaprio για να προστατεύσει τους "τελευταίους άγριους τόπους της Γης και να προωθήσει μια αρμονική σχέση μεταξύ της ανθρωπότητας και του φυσικού κόσμου". Είναι επίσης μέλος των διοικητικών συμβουλίων πολλών άλλων οργανώσεων, όπως των «World Wildlife Fund», «The Natural Resources Defense Council», «The International Fund for Animal Welfare» και «Global Green USA» αλλά και παραγωγός δύο ταινιών που ασχολούνται με την υπερθέρμανση του πλανήτη: 11th Hour (2007) και Before the Flood (2017). 

Jane Fonda

Tο 2015, εξέφρασε την αποδοκιμασία της για τις γεωτρήσεις της Αρκτικής ενώ έχει δηλώσει στο Toronto Star: "Το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής είναι το θέμα του πολιτισμού μας. Θα επηρεάσει τα πάντα για τη ζωή μας αν δεν κάνουμε κάτι γι 'αυτό." 

Μatt Damon

Πριν 25 χρόνια ίδρυσε το Water.org μαζί με τον Gary White. Ο στόχος της οργάνωσης είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να έχουν πρόσβαση σε καθαρό και ασφαλές νερό.

Emma Watson

H πρέσβυς Καλής Θελήσεως των Γυναικών στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει πάθος με τη μόδα και το περιβάλλον. Προωθεί τα ρούχα από ανακυκλωμένα και συνεργάζεται με την εταιρία Fair Trade People. 

Gisele 

Το πιο διάσημο μοντέλο του κόσμου είναι πρέσβυς Καλής Θέλησης του ΟΗΕ ενώ έχει δημιουργήσει μια εταιρία με σαγιονάρες, την Ipanema για τη συγκέντρωση χρημάτων για τη διατήρηση του τροπικού δάσους του Αμαζονίου, ενώ  ξεκίνησε το Clean Water Project  για την αποκατάσταση της βλάστησης στην πατρίδα της Βραζιλία. 

Επιμέλεια: Στέλλα Αθανασάκη (sathanasaki@star.gr)

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top