Τζορτζ Μάικλ: Η ταραχώδης ζωή του και οι άντρες που τον στιγμάτισαν

Πότε το παραδέχτηκε στον εαυτό του και πότε δημόσια

Τζορτζ Μάικλ: Η ταραχώδης ζωή του και οι άντρες που τον στιγμάτισαν

Η ζωή του βρισκόταν διαρκώς στο προσκήνιο, αλλά υπήρξαν και φορές που ο Τζορτζ Μάικλ δεν απασχολούσε με το ταλέντο του και την πορεία του στην παγκόσμια ποπ σκηνή, αλλά με την ταραχώδη ζωή του.

Ο ασκός του Αιόλου, μάλιστα, άνοιξε όταν ο ίδιος αποφάσισε να παραδεχτεί και δημόσια, αυτό που είχε ήδη παραδεχτεί στον εαυτό του: ότι προτιμάει τα αγόρια!

Σε σκέψεις για το τι συμβαίνει με τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, είχε μπει ο ίδιος από τότε που διαλύθηκαν οι Wham!, το 1986 δηλαδή, οπότε και άρχισε να σκέφτεται μήπως δεν ήταν bisexual, αλλά ομοφυλόφιλος.

Ήταν το 1998, όταν οι φανς του εκλιπόντος πλέον 53χρονου τραγουδιστή συγκλονίστηκαν στο άκουσμα της είδησης ότι συνελήφθη σε δημόσιες τουαλέτες του Λος Άντζελες για ασελγείς πράξεις με άτομο του ίδιου φύλου. Αυτό, πριν από σχεδόν 20 χρόνια, τον «ανάγκασε» να το παραδεχθεί δημόσια.

Σε συνέντευξή του αργότερα, είχε εξηγήσει, μάλιστα, ότι ο λόγος που δεν το είχε κάνει νωρίτερα ήταν για να μη στεναχωρήσει την πολυαγαπημένη του μητέρα Λέσλι Παναγιώτου, που θα πίστευε πως κινδύνευε από έιτζ.

Και κάπου εκεί ήρθε και το πρώτο όνομα. Όλοι έμαθαν ότι ο Τζορτζ τα έχει για πολλά χρόνια με τον Ανσέλμο Φελέπα, που είχε πεθάνει από την ασθένεια όταν ο Τζορτζ ήταν στην ηλικία των 20.  Οι δυο τους είχαν γνωριστεί το 1991, σε συναυλία στο Ρίο, ενώ η σχέση τους διήρκεσε λίγο, καθώς ο Φελέπα πέθανε δύο χρόνια αργότερα. Μάλιστα, τον Νοέμβριο του 1994 κυκλοφόρησε το τραγούδι «Jesus to a Child», αφιερωμένο στον νεκρό αγαπημένο του και συμπεριλήφθηκε στο άλμπουμ «Older», το οποίο του πήρε τρία χρόνια να ετοιμάσει και κυκλοφόρησε το 1996, με αρκετές αναφορές στη σεξουαλικότητά του.

«Είχα την πρώτη μου σχέση στα 27 μου, γιατί δεν είχα συμβιβαστεί με την σεξουαλικότητά μου μέχρι να γίνω 24 ετών. Έχασα τον σύντροφό μου από Aids και χρειάστηκα τρία χρόνια για να το ξεπεράσω. Τότε έχασα τη μητέρα μου. Ένιωθα πως ήμουν καταραμένος», είχε δηλώσει.

Μετά από τον θάνατο της μητέρας του από καρκίνο βυθίστηκε ξανά στην κατάθλιψη. Είχε εξομολογηθεί σε συνέντευξη στο GQ ότι σκέφτηκε να αυτοκτονήσει, κάτι που δεν έκανε χάρη στην υποστήριξη που είχε από τον νέο σύντροφό του, Κένι Γκος, έναν επιχειρηματία από το Ντάλας.

Μοιάζει να είχε «λυτρωθεί» τόσο από την εξομολόγηση αυτή που στη συνέχεια έγινε και ένα από τα πιο ενεργά μέλη της LGBT κοινότητας, υποστηρικτής των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων.

Το 2011, ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Wham που κατόπιν έκανε επιτυχημένη σόλο καριέρα, πριν ξεκινήσει συναυλία στην Πράγα ανακοίνωσε ότι είχε χωρίσει δύο χρόνια νωρίτερα από τον σύντροφό του Κένι Γκος, αποδίδοντας το τέλος της σχέσης στον εθισμό του Γκος στο αλκοόλ και στα δικά του προβλήματα με τα ναρκωτικά.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top