Ανοιχτό το ενδεχόμενο για μεγαλύτερο κοινωνικό μέρισμα

Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Πέτσας

Ανοιχτό άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σ. Πέτσας το ενδεχόμενο να είναι μεγαλύτερο το κοινωνικό μέρισμα που θα δοθεί τις επόμενες μέρες. 

Χριστουγεννιάτικος μποναμάς: Στα 700 – 800 ευρώ το κοινωνικό μέρισμα

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, επανέλαβε ότι έως το τέλος της εβδομάδας το οικονομικό επιτελείο θα οριστικοποιήσει την εισήγησή του και ο πρωθυπουργός θα πάρει τις αποφάσεις του. 

Σημείωσε μάλιστα με νόημα πως όσο περνούν οι μέρες, μπορεί να αυξάνονται και τα περιθώρια. 

Κ.Μητσοτάκης: Κοινωνικό μέρισμα σε 200.000 οικογένειες πριν τα Χριστούγεννα

«Μακάρι το οικονομικό επιτελείο να έχει το περιθώριο για μια καλύτερη εισήγηση», ευχήθηκε ο κ. Πέτσας, με την ταυτόχρονη υπόμνηση ότι η κυβέρνηση δεν έχει πει πόσα χρήματα θα διαθέσει, αντιθέτως έχει γνωστοποιήσει πόσοι περίπου, θα είναι οι δικαιούχοι του μερίσματος.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Πριν από τα Χριστούγεννα 200.000 νοικοκυριά των πλέον ευάλωτων στρωμάτων της κοινωνίας θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα, που σύμφωνα με δημοσιεύματα θα κυμαίνεται από 500 έως και 1.000 ευρώ.

Αλλάζουν όλα σε κοινωνικό μέρισμα - Ποιοι θα το πάρουν τελικά

Επίσης μέχρι το τέλος του μήνα θα γίνει και η πληρωμή του επιδόματος θέρμανσης ύψους 68 εκατ. ευρώ στους δικαιούχους καθώς και η επιστροφή τους 5% της προκαταβολής φόρου στις επιχειρήσεις που συνολικά ανέρχεται σε 138 εκατ. ευρώ.

Το μέρισμα θα μοιραστεί στα νοικοκυριά με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Οι σχετικές διατάξεις αναμένεται να περιληφθούν στο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο συζητείται αυτές τις ημέρες στη Βουλή, φέρνοντας ελαφρύνσεις συνολικού ύψους 1,2 δισ. ευρώ το 2020 για μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, το βοήθημα αυτό θα λάβουν οι εξής τρεις κατηγορίες δικαιούχων:

  • Μακροχρόνια ανέργοι
  • Πολύτεκνες οικογένειες
  • Οικογένειες με τέκνα ΑΜΕΑ
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top