Εορτολόγιο 19 Ιουνίου: Δείτε ποιοι γιορτάζουν σήμερα!

Σε ποιους θα ευχηθούμε σήμερα

Σήμερα, Tετάρτη 19 Ιουνίου, σύμφωνα με το Εορτολόγιο, τιμούμε τη μνήμη των Οσίου Παϊσίου του Μεγάλου, Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου και Αγίου Ζωσίμου μάρτυρος.

Ο Άγιος Παΐσιος ήταν γιος του Προδρόμου και της Ευλαμπίας Εζνεπίδη και είχε άλλα 8 αδέρφια. Στις 7 Αυγούστου το 1924 βαφτίστηκε Αρσένιος. Το 1945 πήγε στο στρατό και κατατάχθηκε και υπηρέτησε ως ασυμαρτιστής κατά τον ελληνικό εμφύλιο.

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Άγιος Παΐσιος

Το 1966 αρρώστησε και υποβλήθηκε σε αφαίρεση πνευμόνων και φιλοξενήθηκε στο Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Ιωάννου του Ευαγγελιστού στη Σουρωτή. Το 1993 η κατάσταση της υγείας του χειροτέρεψε. Κοιμήθηκε στις 12 Ιουλίου του 1994.

 

Σήμερα γιορτάζουν οι:

  • Παΐσιος, Παΐσης
  • Παϊσία *
  • Ιούδας
  • Ζώσιμος, Ζώσης, Ζήσιμος, Ζήσης, Ζωσιμαίος
  • Ζώσα, Ζωσιμαία

* Υπάρχουν και άλλες ημερομηνίες που γιορτάζει αυτό το όνομα.

 

Ανατολή ήλιου: 06:02

Δύση ήλιου: 20:50

Διάρκεια ημέρας: 14 ώρες 48 λεπτά
Σελήνη 12.1 ημερών

 

Παγκόσμια Ημέρα Δρεπανοκυττάρωσης

Η 19η Ιουνίου καθιερώθηκε το 2008 από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Δρεπανοκυττάρωσης (World Sickle Cell Day), κατόπιν πρωτοβουλίας του Παγκοσμίου Οργανισμού Δρεπανοκυττάρωσης (SCDIO). Στόχος, η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινής γνώμης για μία αρρώστια του αίματος, ιδιαίτερα θανατηφόρα παλαιότερα.

Η Δρεπανοκυττάρωση (Sickle Cell Anaemia, Drepanocytosis) είναι μια σοβαρής μορφής αναιμία, που προκαλείται από την ανεπάρκεια οξυγόνου στα ερυθρά αιμοσφαίρια, τα οποία εξ αυτού του λόγου λαμβάνουν το σχήμα δρεπανιού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top