Παγκόσμια ημέρα κατά της δίαιτας - Τι συμβολίζει η μπλε κορδέλα

Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Μαΐου

διαιτα

Κάθε χρόνο στις 6 Μαΐου εορτάζουμε την Παγκόσμια ημέρα κατά της δίαιτας. Μια ημέρα που θεσπίστηκε το 1992 από την Βρετανίδα Μέρι Έβανς Γιανγκ η οποία έπασχε από νευρική ανορεξία στο παρελθόν.

Η Μέρι Έβανς Γιανγκ η οποία ήταν επικεφαλής της αντιδιαιτικής καμπάνιας στη Μεγάλη Βρετανία και συγγραφέας του μπεστ σέλερ «Τα έχεις όλα, χωρίς να κάνεις δίαιτα» προσπάθησε να βοηθήσει τους ανθρώπους να αγαπήσουν το σώμα τους και να αποδεχτούν την ύπαρξη της ποικιλομορφίας σε όλα τα σωματότυπα.

Σήμερα σε αυτή την τόσο ιδιαίτερη μέρα καλεί τον κόσμο να σταματήσει την οποιαδήποτε μορφή δίαιτας και να αγαπήσει το σώμα του.

Η Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Δίαιτας θέλει να τονίσει τις βλαβερές συνέπειες που μπορεί να έχει μια δίαιτα και πως αυτές σχετίζονται με την νευρική ανορεξία και βουλιμία.

Επίσης αυτή την μέρα προωθείται η ενημέρωση για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει μία μη κατάλληλη δίαιτα στον οργανισμό κάθε ανθρώπου.

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας συμβολίζεται με μία μπλε κορδέλα η οποία αποτυπώνει την αντίθεση στη συνεχή εμμονή με την εμφάνιση.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top