Αφιερωμένη στο ΕΣΥ η φετινή επέτειος για τα 46 χρόνια του ΠΑΣΟΚ

Το κόμμα ιδρύθηκε σαν σήμερα στις 3 Σεπτεμβρίου 1974

Στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) είναι αφιερωμένη η 46η επέτειος από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ. 

Σαν σήμερα, στις 3 Σεπτεμβρίου 1974 ιδρύθηκε το ΠΑΣΟΚ, με ηγέτη τον Ανδρέα Παπανδρέου. Η επίσημη παρουσίαση του νέου κόμματος έγινε στο ξενοδοχείο «King’s Palace» της Αθήνας, παρουσία 150 ατόμων, που αποτελούσαν τον ιδρυτικό του πυρήνα. Ο Ανδρέας Παπανδρέου εμφανίστηκε με καθυστέρηση στην αίθουσα της εκδήλωσης και διάβασε ολόκληρη τη «διακήρυξη αρχών». Στη συνέχεια τη μοίρασε στους παριστάμενους δημοσιογράφους, τυπωμένη σε ένα μικρό πράσινο βιβλιαράκι.

Η ανάρτησή της Γεννηματά στο Facebook

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά ανέφερε στο Facebook ότι εξαιτίας των συνθηκών που έχει επιβάλλει η πανδημία του κορωνοϊού, η επέτειος από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ θα πραγματοποιηθεί με περιορισμένη φυσική παρουσία.

«Αγαπητές φίλες και φίλοι.

Αφιερώνουμε τη φετινή 3η Σεπτέμβρη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, τη μεγάλη μεταρρύθμιση του ΠΑΣΟΚ.

Εξαιτίας των δύσκολων συνθηκών που επιβάλλει η πανδημία του κορωνοϊού, αποφασίσαμε φέτος η επέτειος να πραγματοποιηθεί με περιορισμένη φυσική παρουσία.

Γι’ αυτό σας καλούμε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση ζωντανά είτε από το κανάλι της Βουλής, είτε μέσω των λογαριασμών του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ στο Facebook απόψε στις 19:30.

Έστω κι από μακριά, οι αναμνήσεις αλλά και οι ελπίδες όλων, θα μας συντροφεύουν».

 

 

 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top