Κέιτ Μπλάνσετ: Η γυναίκα με τα χίλια πρόσωπα αποθεώνει τις ρυτίδες

Η ηθοποιός του Χόλιγουντ σήμερα κλείνει τα 50 της χρόνια

Η Κέιτ Μπλάνσετ που σήμερα κλείνει τα 50 της χρόνια δεν είναι απλώς μία ηθοποιός: Είναι μια γυναίκα που ξέρει να μην περνά απαρατήρητη, σε ό,τι κι αν κάνει. 

Μάλιστα έχει χαρακτηριστεί «γυναικείος χαμαιλέοντας» καθώς θα «χαθεί» στον κάθε ρόλο που θα κληθεί να υποδυθεί, θα μεταμορφωθεί για τις ανάγκες του, χωρίς να την απασχολεί πώς δείχνει στον φακό. Έχει ερμηνεύσει από τον… Μπομπ Ντίλαν μέχρι τη λεσβία στο «Carol» και από την «Γκαλάντριελ», βασίλισσα των ξωτικών στην τριλογία «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» μέχρι τη Βασίλισσα «Ελίζαμπεθ» (1998) στην ομώνυμη βιογραφική ταινία του Ινδού Σέκαρ Καπούρ.

Η Κέιτ λοιπόν ξέρει να τολμά! Πρόσφατο παράδειγμα είναι η επιστροφή της στη θεατρική σκηνή του Λονδίνου και μάλιστα στο Εθνικό Θέατρο, όπου επέλεξε να φορά κυρίως εσώρουχα, να συμμετέχει σε ερωτικά όργια και να δέχεται την επιβολή της ανδρικής επιθυμίας με την βία. Πρωταγωνιστεί στο έργο του Μάρτιν Κριμπ «When We Have Sufficiently Tortured Each Other» («Οταν έχουμε πια βασανίσει αρκετά ο ένας τον άλλον»).

«Βλέπω πάντα το θέατρο σαν κάτι που προκαλεί. Δεν κάνουμε θέατρο για να μαζέψουμε ψήφους. Έτσι, μερικοί θεατές μπορεί να εξοργιστούν, άλλοι να σαστίσουν, άλλοι να ενθουσιαστούν. Αυτό που μετράει είναι η συζήτηση που θα προκαλέσει το έργο», είπε η ηθοποιός μιλώντας στην Guardian μετά τις τεράστιες αντιδράσεις που προκάλεσε η παράσταση.

H Κέιτ Μπλάνσετ σε διαφορετικές φάσεις της ζωής της

Εκτός όμως από μια ταλαντούχα ηθοποιός είναι και μια πολύ όμορφη γυναίκα που δε φαίνεται να την απασχολεί το γεγονός ότι μεγαλώνει.

Σε συνέντευξή της στη Vogue έχει αναφέρει χαρακτηριστικά:

Δεν σκέφτομαι πως μεγαλώνω, εκτός κι αν κάποιος το αναφέρει. Προσωπικά όταν σκέφτομαι μερικά από τα πρόσωπα που με εμπνέουν περισσότερο στη ζωή, είναι της Louise Bourgeois και της Georgia O'Keeffe. Κοιτώ το πνεύμα της γυναίκας και αυτό αγαπώ.

Όσο για το τι έχει αποφασίσει να κάνει με την έλευση των 50; Όπως εξομολογήθηκε στη Τζούλια Ρόμπερτς για λογιαριασμό του περιοδικού Interview, «θα ζήσω για μένα»!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top