Σβήνει και γράφει τις τελευταίες ώρες ο πρωθυπουργός σχεδιάζοντας αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα οι οποίες περιλαμβάνουν μετακινήσεις υπουργών σε καίριες θέσεις και στο Μέγαρο Μαξίμου. Τα δυο τελευταία 24ωρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε κατ’ ιδίαν συνομιλίες με υπουργούς αλλά και με βουλευτές που αναμένεται να μπουν στο νέο σχήμα. Ο χρόνος για τον ανασχηματισμό μετρά αντίστροφά μετά και την αυριανή ορκωμοσία του νέου προέδρου της Δημοκρατίας.
Ανασχηματισμός: Ποιοι Υπουργοί «φλερτάρουν» με έξοδο από την κυβέρνησ
Μια σημαντική αλλαγή που έχει κλειδώσει είναι η μετακίνηση του Υπουργού Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, με σημαντικό συντονιστικό ρόλο. Μια μετακίνηση που τροφοδοτεί καραμπόλες στην κυβέρνηση.
Στο Υπουργείο Οικονομικών επικρατέστερος για να μετακινηθεί από το Παιδείας είναι ο Κυριάκος Πιερρακάκης ο οποίος συνάντησε χθες τον Πρωθυπουργό. Έχουν συζητηθεί και τα ονόματα του Θόδωρου Σκυλακάκη αλλα και της τεχνοκράτισσας και υποδιοικήτριας της Τράπεζας της Ελλάδος Χριστίνας Παπακωνσταντίνου.
Εφόσον τοποθετηθεί ο κ. Πιερρακάκης, εξετάζεται να μετακινηθεί η Σοφία Ζαχαράκη στο υπουργείο Παιδείας και τη θέση της στο υπουργείο Οικογένειας να αναλάβει η Ειρήνη Αγαπηδάκη που σήμερα είναι στο υπουργείο Υγείας.
Θέμα ημερών ο ανασχηματισμός - Τα σενάρια που εξετάζει η Κυβέρνηση
Ανασχηματισμός: Αλλαγές στο Μέγαρο Μαξίμου και σε κρίσιμα Υπουργεία
Για το υπουργείο Ενέργειας και το υπουργείο Μετανάστευσης συζητούνται εναλλακτικά τα ονόματα του Σταύρου Παπασταύρου και του Μάκη Βορίδη.
Ο Βασίλης Κικίλιας θα μετακινηθεί από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας πιθανότατα στο υπουργείο Ναυτιλίας. Γρίφος είναι αν θα παραμείνει ο Αδωνης Γεωργιάδης στο Υπουργείο Υγείας αφού ο Πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις να τον απομακρύνει. Από το Υπουργείο Εξωτερικών αναμένεται να αποχωρήσει η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.
Μια από τις κομβικές αλλαγές θεωρείται η τοποθέτηση νέου Υπουργού στο Υπουργείο Υποδομών με αναπληρωτή στις Μεταφορές τον Κώστα Κυρανάκη. Στη δεξαμενή των στελεχών που είναι υποψήφια για να μπουν στην κυβέρνηση σε θέσεις υπουργών είναι ο Θάνος Πλεύρης, ο Νότης Μηταράκης και ο Κώστας Σκρέκας, ενώ μεγάλες αλλαγές αναμένονται και σε επίπεδο υφυπουργών.
Κ. Μητσοτάκης: Κάθε Κυβέρνηση κρίνεται από τα αποτελέσματά της
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που εγκαινίασε την επαναλειτουργία του Ολυμπιακού κολυμβητηρίου μετά από 21 χρόνια, έστειλε μήνυμα για το κυβερνητικό έργο.
«Νομίζω ότι αυτό το έργο πιστοποιεί απόλυτα ότι τελικά κάθε Κυβέρνηση κρίνεται όχι από τις προθέσεις της, αλλά τελικά από τα αποτελέσματα της» τόνισε.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.