Με νέα εντυπωσιακή στολή τελευταίας τεχνολογίας, που θα περιλαμβάνει εκτός των άλλων και σύγχρονους αισθητήρες που θα μεταφέρουν στη μονάδα του στοιχεία για την αναπνευστική και καρδιακή λειτουργία του, καθώς και τη θερμοκρασία του, ανά πάσα στιγμή.
«Δημιουργούμε λοιπόν μια νέα πραγματικότητα. Έναν Έλληνα στρατιώτη του 21ου αιώνα. Είναι αυτός που εγγυάται με τη ζωή του την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της πατρίδας μας. Το καλύτερο οπλικό σύστημα είναι ο εκπαιδευμένος Έλληνας μαχητής του 21ου αιώνα» ανέφερε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.
Η σύγχρονη στολή του Έλληνα μαχητή παρουσιάστηκε σήμερα στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Περιλαμβάνει, νέο κράνος και άρβυλα, γυαλιά προστασίας, γάντια, διόπτρες νυχτερινής όρασης, σύγχρονη ζώνη μάχης, επιγονατίδες, επιαγκωνίδες, συλλογή πρώτων βοηθειών, προσωπίδα Ραδιοβιοχημικού πολέμου και πολλά ακόμα.
Πάνω από το 90% της Νέας στολής θα φτιαχτεί από Ελληνικά χέρια
Το πρόγραμμα θα κοστίσει 204 εκατομμύρια ευρώ και πάνω από το 90% των υλικών θα φτιαχτεί από ελληνικά χέρια, στην αμυντική μας βιομηχανία.
«Επαληθεύει έτσι την επιλογή να καταστεί το αμυντικό μας οικοσύστημα ένας μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας μας» ανέφερε ο Νίκος Δένδιας.
Οι πρώτοι που θα φορέσουν τη νέα στολή σε περίπου ένα χρόνο θα είναι οι Ευέλπιδες.
Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.