Τέμπη: Στη Βουλή η δικογραφία από τη μήνυση συγγενών των θυμάτων

Ποιοι μηνύονται - Επιστολή Καρυστιανού στον Μητσοτάκη

Διαβιβάστηκε στη Βουλή η δικογραφία που σχηματίστηκε μετά από μήνυση συγγενών των θυμάτων των Τεμπών. Αναφέρεται στον τρόπο διαχείρισης του τόπου του δυστυχήματος μετά τη «μαύρη» νύχτα και στρέφεται εναντίον τεσσάρων υφυπουργών εκείνης της περιόδου.

Περιλαμβάνει εκθέσεις εμπειρογνωμόνων των συγγενών και καταθέσεις υπηρεσιακών παραγόντων. Μηνύονται ο Χρήστος Τριαντόπουλος, που τότε ήταν Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, ο τέως υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, η τέως Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη και ο τέως Υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος. 

Τέμπη: Τουλάχιστον 16 επιβάτες κάηκαν ζωντανοί 

Αυτό σημαίνει ότι η δικογραφία θα τεθεί υπόψιν της επιτροπής δεοντολογίας και θα γίνουν ψηφοφορίες στην Επιτροπή και στην Ολομέλεια για άρσεις ασυλίας των βουλευτών. Όμως επειδή η Βουλή κλείνει σήμερα λόγω ευρωεκλογών, όλα αυτά θα γίνουν μετά τις 11 Ιουνίου που ξανά ανοίγει. 

Τέμπη: Πρόταση για προανακριτική επιτροπή ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Η δικογραφία είχε μπει στο αρχείο, αλλά «ανασύρθηκε» μετά από παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει αίτημα για σύσταση προανακριτικής. Η κυβέρνηση λέει ότι η συγκεκριμένη δικογραφία δεν είναι απόρροια πορίσματος της Δικαιοσύνης αλλά μήνυσης συγγενών. 

Τέμπη: Εκτός ΕΣΥ ο νευροχειρουργός για την άδεια στον επιθεωρητή του ΟΣΕ

Υπάρχουν κι άλλες μηνύσεις, άρα αναμένεται να φτάσουν κι άλλες δικογραφίες στη Βουλή. 

Επιστολή της Μαρίας Καρυστιανού στον Μητσοτάκη

Η "μάνα των Τεμπών", η Μαρία Καρυστιανού που θρηνεί τη 19χρονη κορούλα της, Μάρθη, έστειλε ανοικτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό. Τον καλεί να παραιτηθεί αν δεν απαντήσει «γιατί έδωσε εντολές συγκάλυψης στον Χρ.Τριαντόπουλο».

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top