Ευρωεκλογές: Η οικονομία στο επίκεντρο 3 εβδομάδες πριν τις κάλπες 

Μητσοτάκης: Μέτρα για την ακρίβεια – Κασσελάκης: Φοροαπαλλαγές      

Η οικονομία, με έμφαση στην αντιμετώπιση της ακρίβειας βρίσκεται στο επίκεντρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης, σχεδόν τρεις εβδομάδες πριν την Ευρωκάλπη.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία στην Κεντρική  Μακεδονία, διαμηνύει ότι η μάχη για καλύτερες τιμές, περνάει από τις Βρυξέλλες και κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι οι προτάσεις της για την οικονομία οδηγούν τη χωρα στην χρεοκοπία.

«Ντιμπέιτ»  Μητσοτάκη – Κασσελάκη στη Θράκη 

Από την πλευρά του ο Στέφανος Κασσελάκης, με όπλο τις προτάσεις που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για το φορολογικό, μίλησε για την ανάγκη πολιτικής αλλαγής.

Θερμή η υποδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη σε Λιτόχωρο, Κατερίνη και Βέροια. 

Εκτός από τα καλωσορίσματα και τις σέλφι ο πρωθυπουργός συνομίλησε με πολίτες για το μείζον ζήτημα της ακρίβειας.

Κ. Μητσοτάκης: Η Ευρώπη να μπει μπροστά στον αγώνα για εναρμόνιση των τιμών

Όπως τους είπε, θα επιχειρήσει με την επιστολή που θα στείλει την Δευτέρα στην πρόεδρο της Κομισιόν, να βάλει τις Βρυξέλλες στο  παιχνίδι, για την  εναρμόνιση των τιμών, ώστε ίδια προϊόντα πολυεθνικών να μην πωλούνται ακριβότερα στην Ελλάδα συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές αγορές. 

Παράλληλα επιτέθηκε στην αντιπολίτευση για τις οικονομικές της προτάσεις. «Στείλτε μήνυμα, λένε. Ναι, θα στείλουμε μήνυμα, σταθερότητας, σιγουριάς και συνέχειας, με ισχυρή τη Νέα Δημοκρατία» τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος πρόσθεσε:  

Να μπορέσουμε, όσο καλύτερα μπορούμε, να αντιμετωπίσουμε την ακρίβεια…  Διότι λεφτόδεντρα δεν υπάρχουν, δεν ανακαλύφθηκαν ποτέ. Και οι προτάσεις που ακούω από τα άλλα κόμματα ισοδυναμούν ουσιαστικά με τη χρεοκοπία της χώρας».

Κασσελάκης:  Μειωση φορων για να μειωθει το εισοδημα 

Με στόχο την αντιμετώπιση του κόστους ζωής ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε στη Βουλή πρόταση νόμου για το φορολογικό. 

Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:
-Κλιμακωτή μείωση του ΕΝΦΙΑ απο 10%-30% αναλογα με την αξια του ακινητου 
-Μειωμένους συντελεστές για εισοδήματα έως 100.000 ευρώ
-Κατάργηση καταβολής φόρου
για φυσικά και νομικά πρόσωπα, τέλους επιτηδεύματος  και τεκμαρτής  φορολόγησης 

«Είναι καιρός λοιπόν οι Έλληνες οι οποίοι αγκομαχούν αυτή τη στιγμή στην κοινωνία να σηκώσουν ανάστημα και να πουν μια καλύτερη ζωη μπορεί να υπάρξει αλλά πρέπει να υπάρξει πολιτική αλλαγή και αυτή η πολιτική αλλαγή είναι στα χέρια σας» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

Κασσελάκης: Τι είπε για πολιτική αλλαγή

  Κασσελάκης: Τι είπε για πολιτική αλλαγή 

Ν.Ανδρουλάκης:  Βιώσιμη ανάπτυξη με νέες θέσεις εργασίας 

Επιστολή στον πρωθυπουργό για μείωση ΦΠΑ ώστε να πέσουν οι τιμές ετοιμάζει ο Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος από τα Γρεβενά μίλησε για την ανάγκη ενός ισχυρού κοινωνικού κράτους. 

«Μια ανάπτυξη βιώσιμη, δυναμική,  που θα δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας για να μείνουν εδώ και στη  Δυτική Μακεδονία τα Ελληνόπουλα, να κάνουν οικογένειες, να υπάρχει ευημερία και προοπτική» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top