Ετοιμάζουν φιέστα Ράμα με χορούς και τραγούδια στο κλειστό στο Γαλάτσι! 

Το έντονο παρασκήνιο της επίσκεψης και τι οδήγησε στην αλλαγή της τοποθεσία

Στο «κλειστό»  γήπεδο του Γαλατσίου θα κάνει τελικά τη φιέστα του ο Έντι Ράμα και όχι στο Christmas Theater που είναι δίπλα κι είχε ζητήσει αρχικά

Είχε προηγηθεί πραγματικό «θρίλερ» καθώς η αλβανική πλευρά ήθελε: Την πλατεία Κοτζιά, την πλατεία Συντάγματος και την κεντρική αίθουσα του ΣΕΦ. Επιλογές που η κυβέρνηση απέρριψε. 

Οι Αλβανοί απέρριψαν από την πλευρά τους την αίθουσα Μελίνα Μερκούρη του ΣΕΦ, επειδή χωράει το πολύ 850 άτομα. 

Αυστηρά μέτρα αστυνόμευσης έξω από το «κλειστό» του Γαλατσίου
 

Για την αποτροπή εντάσεων, από άτομα που πιθανότατα θα θελήσουν να κάνουν αντι-συγκέντρωση έξω από το σημείο όπου θα μιλήσει ο Ράμα, η αστυνομία όταν ενημερωθεί επισήμως για την τοποθεσία, θα πάρει αυστηρά μέτρα ασφαλείας. 

Αιχμές από τα αλβανικά ΜΜΕ:  Σκοπίμως η Αθήνα βάζει εμπόδια στον Ράμα 

Τα Αλβανικά ΜΜΕ αντιμετωπίζουν με δυσπιστία τις δυσκολίες που προέκυψαν ως τώρα, για τις τοποθεσίες που ζήτησε ο Ράμα. 

«Είτε χαλάει η στέγη, είτε δεν έχει ασφάλεια , είτε χαλάνε τα φώτα και την τελευταία στιγμή ακυρώνεται» ανέφερε Αλβανός δημοσιογράφος. 
Κι αναρωτιούνται αν θα άρεσε -όπως λένε- στον Κ. Μητσοτάκη να συμπεριφερθεί με τον ίδιο τρόπο ο Ε. Ράμα σε ενδεχόμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Χειμάρρα. 

«Ο Ράμα έρχεται στην Ελλάδα για να μαζέψει ψήφους»  

Ο Ράμα έρχεται για να μαζέψει ψήφους, λένε στην Μαίρη Τζώρα, οι ομογενείς μας που ζουν στα χωριά Γεωργουτσάτες, Βουλιαράτες και Βάνιστα.  

«Ούτε οι Αλβανοί δεν θέλουν τον Ράμα. Ήρθε χωρίς παπούτσια από τη Γαλλία κι εδώ έγινε πάμπλουτος» υποστηρίζει ένας από τους ομογενείς μας μιλώντας στην κάμερα του Star  

«Μαθήματα δημοκρατίας»  από τον Ράμα με απάντηση στην ελληνική αντιπολίτευση

Νωρίτερα, ο Έντι Ράμα, είχε προσπαθήσει να κάνει μαθήματα... δημοκρατίας, απαντώντας στα ελληνικά κόμματα της αντιπολίτευσης που επέκριναν την επιλογή του να διοργανώσει ομιλία στην Αθήνα, την ημέρα που συμπληρώνεται 1 χρόνος από τη σύλληψη του Φρέντη Μπελέρη. 

«Όπως σωστά τόνισε ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης, η Ελλάδα παραμένει μια δημοκρατική χώρα, όπου ηγέτες από άλλα δημοκρατικά έθνη μπορούν να επισκεφθούν, να συναντηθούν με συμπατριώτες τους και να τους επαινέσουν για την σκληρή δουλειά και την πολύτιμη συνεισφορά τους όχι μόνο στη χώρα που κατοικούν, αλλά και στην πατρίδα τους» ανέφερε σε ανάρτησή του στο X o πρωθυπουργός της Αλβανίας, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ερωτά:    

«Συμφωνεί ο κ. Πρωθυπουργός με την αντίδραση του Αλβανού ομολόγου του που παρεμβαίνοντας στην εσωτερική πολιτική της Ελλάδας, ασκεί κριτική στην ελληνική αντιπολίτευση;».

Το παρασκήνιο της επίσκεψης Ράμα στην Αθήνα 

Το παρασκήνιο της προετοιμασίας για την επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού στην Αθήνα μετέδωσε η συντάκτρια του Star Κατερίνα Ρίστα, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Μάρα Ζαχαρέα. Όπως ανέφερε, στενός συνεργάτης του Έντι Ράμα θα φτάσει τις επόμενες ώρες στην χώρα μας, έχοντας συγκεκριμένο ρόλο. 

Πρόκειται για πρόσωπο που προέρχεται από τη μειονότητα και θα βρίσκεται αύριο στην Αθήνα για τις τελευταίες λεπτομέρειες της ομιλίας του Ράμα στο κλειστό του Γαλατσίου, έχοντας τον ρόλο των επαφών με Αλβανούς που ζουν και εργάζονται στην χώρα μας, ενώ μέχρι χθες βρίσκονταν στην Αθήνα οι δύο πιο στενοί συνεργάτες  του Ράμα για την εύρεση χώρου 
κτιμάται ότι θα συγκεντρωθούν ως και 6.000 αλβανοί. Όπως επισήμανε η Κ. Ρίστα θα είναι μια «γιορτή»  που θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί, με χορούς και  τραγούδια. Μάλιστα θα έρθουν στην Ελλάδα και γνωστοί Αλβανοί καλλιτέχνες συμμετέχοντας στην εκδήλωση που θα κάνει ο Πρωθυπουργός της χώρας τους.   

Τι θα πει στην ομιλία του ο Ράμα  

Ο Ε. Ράμα θα μιλήσει  για την Αλβανία του 2030 με έμφαση στον στόχο για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση , ανάπτυξη και επενδύσεις στην Αλβανία. Συνεργάτες του ανέφεραν στην Κ. Ρίστα ότι δεν έχει στόχο να προκαλέσει ούτε να αναφερθεί στο θέμα Μπελέρη. 

Η συντάκτρια του Star ανέφερε ότι ήταν αρκετά επεισοδιακή η διαπραγμάτευση στο παρασκήνιο,  ενώ ορισμένες φωνές μιλούσαν  ακόμα και για ακύρωση της συγκέντρωσης, κάτι που δεν επιθυμούσε με τίποτα ο Αλβανός Πρωθυπουργός. 

Όσον αφορά την επιλογή της 12η Μαΐου που είναι η επέτειος της σύλληψης του Φρέντη Μπελέρη, υποστήριξαν  ότι συνέπεσε μετά από 2 αναβολές στις ημερομηνίες και  ότι αρχικά ήταν να γίνει στις 14 Απριλίου.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top