Διάρρηξη στο ΥΠΕΣ: Μόνο αποτυπώματα υπαλλήλων βρέθηκαν 

Συνεχίζονται οι έρευνες για τη διάρρηξη -  «Σαρώνουν» τους υπολογιστές  

Συνεχίζεται η έρευνα των αρχών για τη διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών. Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, δεν έχουν βρεθεί «ξένα» αποτυπώματα, παρά μόνο αποτυπώματα υπαλλήλων. Το πρωί, στελέχη του υπουργείου, μαζί με την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, κλήθηκαν στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων για το «Mail Gate».   

Καταγγελία για διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών στο υπουργείο Εσωτερικών

Οι υπολογιστές που βρίσκονταν στο γραφείο στο οποίο κάποιοι έσπασαν την πόρτα, μεταφέρθηκαν στην Ασφάλεια, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν «χακαριστεί» ή αν κάποιοι προσπάθησαν να πάρουν στοιχεία μέσα από αυτούς. 

Βρέθηκαν μόνο αποτυπώματα υπαλλήλων του ΥΠΕΣ στο γραφείο που καταγγέλθηκε διάρρηξη

Βρέθηκαν μόνο αποτυπώματα υπαλλήλων του ΥΠΕΣ στο γραφείο που καταγγέλθηκε διάρρηξη  

Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομικής συντάκτριας του Star Κατερίνας Μαστραντωνάκη, στην πόρτα του «επίμαχου» γραφείου 304 του ΥΠΕΣ, οι αστυνομικοί δεν βρήκαν αποτυπώματα «ξένου» ατόμου, αλλά μόνο υπαλλήλων του Υπουργείου. Το υπουργείο μιλά από την πλευρά του για «φερόμενη διάρρηξη», δηλαδή αμφισβητεί την καταγγελία. 

Υπόθεση Ασημακοπούλου: Πρώτη αγωγή για τη διαρροή email

 «Μπορεί  να υπάρχουν πολιτικές προεκτάσεις  λόγω της καταγγελίας που υπήρχε για τα email  και την απομάκρυνση της κυρίας Ασημακοπούλου από τα ψηφοδέλτια, οπότε θέλω να είμαι πολύ προσεκτικός και περιμένω τα αποτελέσματα της έρευνας» δήλωσε στο Mega ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας. 

Επίθεση στην κυβέρνηση από τον Κασσελάκη – Παραίτηση της Κεραμέως ζητά ο Ανδρουλάκης  

Ο Στέφανος Κασσελάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε την παραίτηση της Νίκης Κεραμέως. 

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη για τη διάρρηξη στο ΥΠΕΣ

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη για τη διάρρηξη στο ΥΠΕΣ 

«Άγνωστοι διέρρηξαν το γραφείο του διευθυντή εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών, στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του οποίου υπάρχουν σημαντικά δημόσια έγγραφα, που ο ίδιος ανέφερε ότι φοβάται μήπως έχουν αντιγραφεί ή αλλοιωθεί. «Δεν παίρνουν χαμπάρι»,  είναι το modus operandi τους» ανέφερε σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

O Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά του ο κ.  Ανδρουλάκης δήλωσε στο OPEN: «H κυρία  Κεραμέως οφείλει να απολογηθεί κι αν δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις να πσραιτηθεί γιατί  είμαστε λίγες μέρες πριν από τις εκλογές».

Καταθέσεις για το «mail gate»  

Το πρωί κλήθηκαν στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων  4 στελέχη της διεύθυνσης εκλογών του ΥΠΕΣ, μαζί με: 

-τον πρώην γενικό γραμματέα του ΥΠΕΣ, Μιχάλη Σταυριανουδάκη
-τον πρώην γραμματέα αποδήμων της ΝΔ, Νίκο Θεωδορόπουλο
- την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. 

 Ένα από τα στελέχη του ΥΠΕΣ - με τα αρχικά Σ.Π.- φέρεται να είναι αυτό που κατήγγειλε τη διάρρηξη.  O ίδιος,  σύμφωνα με την έρευνα του ΥΠΕΣ, πιστεύεται ότι: είναι η αρχική πηγή της διαρροής των emails. 

Tι δήλωσαν Θεοδωρόπουλος - Σταυριανουδάκης στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 

Ωστόσο, σήμερα ο κ. Θεοδωρόπουλος είπε ότι δεν τα πήρε από τον κ. Σταυριανουδάκη αλλά ότι τα πήρε νόμιμα από άλλο στέλεχος της ΝΔ. 

 «Δόθηκαν οι απαντήσεις που έπρεπε και θα ακολουθήσουν λεπτομέρειες στο υπόμνημα που θα υποβληθεί. Η ποινική απαξία της πράξης του κ. Θεοδωρόπουλου είναι μηδαμινή» αναφέρουν σε ανακοίνωσή του οι δικηγόροι του Ν. Θεοδωρόπουλου, Αλέξης Στεφανάκης και Λεωνίδας Κοτσαλής. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top