Καταγγελία για διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών στο υπουργείο Εσωτερικών

Το υπουργείο ερευνά την υπόθεση

Άγνωστοι φέρεται να διέρρηξαν το γραφείο του επικεφαλής της Διεύθυνσης Εκλογών στο υπουργείο Εσωτερικών, στην οδό Ευαγγελιστρίας. 

Επιστολική ψήφος: Έχουν εγγραφεί πάνω από 114.000 ψηφοφόροι 

Μιλάμε για μια διάρρηξη με αρκετό μυστήριο στο γραφείο 304 του προϊστάμενου της διεύθυνσης που είναι αρμόδιο για τη διεξαγωγή των εκλογών στη χώρα και για την κατάρτιση των εκλογικών καταλόγων, ανέφερε ο Παναγιώτης Μπούσιος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακού του Star.

Η διάρρηξη σημειώθηκε μεταξύ 13.40 και 14.10 τη στιγμή που ο διευθυντής έλειπε σε σύσκεψη σε γραφεία του υπουργείου στην οδό Σταδίου.

Καταγγελία για διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών στο υπουργείο Εσωτερικών

'Oταν επέστρεψε, μια υπάλληλος τον ενημέρωσε ότι άγνωστος είχε διαρρήξει την κλειδαριά του γραφείου του και είχε σπάσει ένα μέρος της πόρτας.

'Oπως κατέθεσε στην αστυνομία χθες το βράδυ ο προϊστάμενος της διεύθυνσης, δεν ξέρει αν ο διαρρήκτης αφαίρεσε κάποια έγγραφα ή μπήκε στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι κανείς από τους υπαλλήλους του υπουργείου δεν άκουσε θόρυβο από τη στιγμή της διάρρηξης. 

Καταγγελία για διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών στο υπουργείο Εσωτερικών

Το υπουργείο Εσωτερικών ερευνά την υπόθεση

Το υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωση κάνει λόγο για «φερόμενη διάρρηξη» στο γραφείο του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Εκλογών το οποίο εδρεύει στην οδό Ευαγγελιστρίας. Όπως αναφέρει, η είσοδος στο συγκεκριμένο κτήριο φυλάσσεται από ιδιωτική εταιρεία φύλαξης, ενώ κατά την είσοδο των επισκεπτών πραγματοποιείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας.

Από την πλευρά του Υπουργείου ενεργοποιήθηκαν τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα σε επίπεδο ασφάλειας δικτύων, ηλεκτρονικών μέσων και ελέγχων από το Τμήμα Κυβερνοασφάλειας, και δεν έχει προκύψει έως τώρα κάποιο στοιχείο. 

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top