Κλείνει το «μέτωπο» Εκκλησίας – Κυβέρνησης 

Συνάντηση Πιερρακάκη – Ιερώνυμου 

Κλείνει το «ιερό μέτωπο» Εκκλησίας-κυβέρνησης, που άνοιξε επί της ψήφισης του νόμου για την ισότητα στον γάμο. Την Παρασκευή ο πρωθυπουργός και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα επισκεφθούν από κοινού το Δήλεσι της Θήβας, ενώ σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος συναντήθηκε με τον Κυριάκο Πιερρακάκη στο Υπουργείο Παιδείας. «Η εκκλησία δεν εκδικείται», δήλωσε σχολιάζοντας τις επιθέσεις εντός των ναών κατά βουλευτών που υπερψήφισαν το νομοσχέδιο ο κ. Ιερώυνομος.  

Η αντίδραση Ιερώνυμου για το χαστούκι στη βουλευτή της ΝΔ σε εκκλησία

Συνάντηση Πιερρακάκη – Ιερώνυμου «Η συνεργασία αντίδοτο στα προβλήματα»

«Είναι απαραίτητη η συνεργασία μεταξύ μας. Πάντοτε με σεβασμό  στους διακριτούς ρόλους Πολιτείας – Εκκλησίας» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Υπουργός Παιδείας, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε από την πλευρά του: «Η συνεργασία είναι το καλύτερο φάρμακο για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα».  

Ήταν η πρώτη επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στο Υπουργείο Παιδείας επί θητείας του Κυριάκου Πιερρακάκη. Σηματοδοτεί τη νέα σελίδα στις σχέσεις Κυβέρνησης -Εκκλησίας, μετά την πολύμηνη ένταση που προκάλεσε ο νόμος για την ισότητα στον γάμο και κορυφώθηκε με την άρνηση του Αρχιεπισκόπου να παρευρεθεί το γεύμα της Προέδρου της Δημοκρατίας  για την 25η Μαρτίου.

 Καβάλα: Υποψήφια βουλευτής της ΝΙΚΗΣ χαστούκισε την Αγγελική Δεληκάρη

Το παρασκήνιο της επαναπροσέγγισης  - Η κοινή επίσκεψη Μητσοτάκη -Ιερώνυμου στο Δήλεσι την Παρασκευή  

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος «θάβουν το τσεκούρι του πολέμου». Την Παρασκευή θα πάνε στο Δήλεσι της Θήβας, όπου λειτουργούν υπό την ευθύνη της Αρχιεπισκοπής: παιδικός σταθμός και μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων. 

Επικείμενη επίσκεψη Μητσοτάκη - Ιερώνυμου στο Δήλεσι

Επικείμενη επίσκεψη Μητσοτάκη - Ιερώνυμου στο Δήλεσι  

Χθες, ο Αρχιεπίσκοπος σχολίασε την επικείμενη συνάντηση με τον ΠΘ αλλά και τις επιθέσεις που δέχονται εντός ναών βουλευτές που ψήφισαν το νομοσχέδιο, δηλώνοντας στο Star και στη Χριστίνα Καλοκύρη ότι «η Εκκλησία δεν εκδικείται» 

Νίκος Παπαδόπουλος: «Τα μαζεύει» ο βουλευτής της Νίκης που δικαιολόγησε τα χαστούκια στους ναούς 

Ένα βήμα πίσω έκανε και ο βουλευτής της Νίκης, Νίκος Παπαδόπουλος, ο οποίος προκάλεσε αντιδράσεις χθες, λέγοντας στη Βουλή ότι «οι πιστοί άρχισαν να μοιράζουν σφαλιάρες στις εκκλησίες». 

Βουλευτής της Νίκης επιχαίρει για το χαστούκι σε βουλευτή ΝΔ στην εκκλησία 

Ο Νίκος Παπαδόπουλος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Νίκης Δημήτρη Νατσιό για 15 περίπου λεπτά. δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις και το θέμα πλέον θεωρείται λήξαν. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top