Ευρωεκλογές: Στο επίκεντρο η συμμετοχή των Σπαρτιατών μετά τη δίωξη

Και νέα αποχώρηση από το κόμμα - Μένουν 7 μέλη στην ΚΟ

Η αντίστροφη μέτρηση για τις ευρωεκλογές ξεκίνησε με 46 κόμματα να δηλώνουν συμμετοχή για τις κάλπες της 9ης Ιουνίου στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Στο μικροσκόπιο βρίσκονται οι Σπαρτιάτες που ήδη κατηγορούνται ότι πραγματικός τους αρχηγός είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης. 

Σύμφωνα με τον δικαστικό συντάκτη του STAR, Κωνσταντίνο Γεώργιζα, οι φάκελοι που κατατέθηκαν αφορούν το όνομα και τα σύμβολα των 46 κομμάτων και συνδυασμών που δηλώνουν υποψηφιότητα για τις επερχόμενες ευρωεκλογές. Απόψε εκπνέει η προθεσμία των ενστάσεων και αύριο το Α1 πολιτικό τμήμα του Αρείου Πάγου θα ξεκαθαρίσει ποιά θα προχωρήσουν.

Τα 46 κόμματα που δήλωσαν συμμετοχή στις Ευρωεκλογές

Μέχρι τις 19 του μήνα θα πρέπει να έχουν υποβληθεί στο ανώτατο δικαστήριο οι λίστες με τους υποψηφίους ευρωβουλευτές και ως τις 20 Απρίλη θα έχουμε και τις πιθανές ενστάσεις εναντίον κομμάτων και υποψηφίων με υπομνήματα. Στις 24 Απριλίου θα γίνει η ανακήρυξη των κομμάτων από το ανώτατο δικαστήριο.

Ευρωεκλογές: Τι μέλλει γενέσθαι με τους Σπαρτιάτες

Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στους Σπαρτιάτες, καθώς πρόσφατα ασκήθηκε δίωξη σε όλους τους βουλευτές του κόμματος - πλην του αρχηγού - για παραπλάνηση του εκλογικού σώματος με το σκεπτικό ότι πραγματικός αρχηγός είναι ο έγκλειστος χρυσαυγήτης Ηλίας Κασιδιάρης. Μάλιστα αυτή η εξέλιξη είχε ως συνέπεια αρκετές αποχωρήσεις από το κόμμα.

Δημοσκόπηση Alco: Πρώτη η ΝΔ με ποσοστό 29 -33%

Σήμερα αποχώρησε από τους Σπαρτιάτες και ο Διονύσης Βαλτογιάννης, αφήνοντας την κοινοβουλευτική ομάδα με επτά μέλη. Στην επιστολή αποχώρησης κατηγορεί τον πρόεδρο Βασίλη Στίγκα ότι προκάλεσε την ποινική δίωξη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top