Μαξίμου: Οι αλλαγές στο επιτελείο του Πρωθυπουργού μετά τις παραιτήσεις

Οι υποψήφιοι να αναλάβουν τους ρόλους Παπασταύρου – Μπρατάκου   

Μετά την απόρριψη από τη Βουλή της πρότασης μομφής κατά της Κυβέρνησης  και την απομάκρυνση των δύο «εξ απορρήτων του»,  Σταύρου Παπασταύρου και Γιάννη Μπρατάκου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σταθμίζει τις επιλογές του, καθώς καλείται να πάρει ουσιαστικές αποφάσεις και για τον τρόπο λειτουργίας του Μεγάρου Μαξίμου. 

Παραιτήθηκαν ο Υπουργός Παπασταύρου και ο Υφυπουργός Μπρατάκος!  

Όπως μετέδωσε ο προϊστάμενος του πολιτικού ρεπορτάζ του Star, Πέτρος Μποτσαράκος, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, η εντολή που έδωσε ο Πρωθυπουργός στο επιτελείο του είναι να πάρουν περισσότερες ευθύνες παραπάνω ο καθένας, το αμέσως προσεχές διάστημα,  μέχρι να ανακοινώσει τις αποφάσεις του.

Έλενα Ράπτη – Γιάννης Μπρατάκος: Πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον γάμο

Παρότι πάντως και οι δυο που παραιτήθηκαν ήταν μέλη της Κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός  δεν προτίθεται να προχωρήσει σε ανασχηματισμό, ούτε «μίνι»  ούτε  μεγαλύτερο, αλλά θα προχωρήσει σε αναδιάταξη δυνάμεων στο Μέγαρο Μαξίμου..

Μέγαρο Μαξίμου: Αναδιάταξη του επιτελείου και όχι ανασχηματισμός από τον Κ. Μητσοτάκη

Μέγαρο Μαξίμου: Αναδιάταξη του επιτελείου και όχι ανασχηματισμός από τον Κ. Μητσοτάκη 

Η θέση του κ. Παπασταύρου που ήταν υπουργός Επικρατείας και είχε εξαιρετική σχέση με τον πρωθυπουργό, φαίνεται πως δεν θα αναπληρωθεί, με τις αρμοδιότητες να βαραίνουν πλέον έναν άλλο Υπουργό Επικρατείας, τον Μάκη Βορίδη, αλλά και τον Γενικό Γραμματέα της κυβέρνησης, Στέλιο Κουτνατζή. 

Περισσότερες ευθύνες για Βορίδη - Κουτνατζή στο Μέγαρο Μαξίμου

Περισσότερες ευθύνες για Βορίδη - Κουτνατζή στο Μέγαρο Μαξίμου  

Πρόσωπο αναζητείται και για την θέση του πιο στενού του συνεργάτη, που είχε ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Γιάννης Μπρατάκος. Εκεί κερδίζει έδαφος το ενδεχόμενο ο διάδοχος του να μην είναι υπουργός, αλλά Διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου.

Ο ρόλος των Μυλωνάκη – Μπεκίρη  

Ένα πρόσωπο εμπιστοσύνης που ακούστηκε πολύ ήταν ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής, Γιώργος Μυλωνάκης, ο οποίος είναι στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού και επιστρατεύτηκε σήμερα και στο Υπουργικό Συμβούλιο. Αλλά οι πληροφορίες λένε  ότι θα παραμείνει τελικά στη Βουλή, γιατί είναι και δύσκολο να αναπληρωθεί μια τέτοια θέση εν μέσω της κοινοβουλευτικής περιόδου.

Ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής Γιώργος Μυλωνάκης

Ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής Γιώργος Μυλωνάκης    

Ρόλος θα μπορούσε να αναζητηθεί και για τον Μιχάλη Μπεκίρη, Διευθυντή του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βουλή αλλά και στη Θεσσαλονίκη, αλλά και εκεί υπάρχουν οι ίδιες δυσκολίες. Και οι δύο τους πάντως ενδέχεται να έχουν μεγαλύτερες αρμοδιότητες το επόμενο διάστημα. 

Ο διευθυντής του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Βουλή και στη Θεσσαλονίκη Μιχάλης Μπεκίρης

Ο Διευθυντής του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Βουλή και στη Θεσσαλονίκη Μιχάλης Μπεκίρης 
            
Αύριο ο Πρωθυπουργός θα περιοδεύσει στο Μοσχάτο και εκτιμάται ότι τις αμέσως επόμενες μέρες θα καταλήξει στις οριστικές αποφάσεις.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top