Στην ολομέλεια η πρόταση μομφής του ΠΑΣΟΚ κατά της Κυβέρνησης

Πολιτική σύγκρουση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης

Στη Βουλή στρέφονται τα βλέμματα τις επόμενες τρεις μέρες, καθώς το πολιτικό θερμόμετρο θα χτυπήσει «κόκκινο» με επίκεντρο το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

Τέμπη: Σε θέση μάχης κυβέρνηση κι αντιπολίτευση για την πρόταση μομφής

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας σε δημόσια συνεδρίαση, όπως προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής και το Σύνταγμα.

Όπως μετέδωσε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star ο Αντώνης Αντωνόπουλος, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα ανέβει στο βήμα της Ολομέλειας και να επιχειρηματολογήσει επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. 

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το πρωί είχε έναν γύρο τηλεφωνικών επικοινωνιών με τους επικεφαλής των κομμάτων που στηρίζουν την πρότασή του δηλαδή με τον ΣΥΡΙΖΑ, την Πλεύση ελευθερίας και τη Νέα Αριστερά προκειμένου να τους ενημερώσει για το σκεπτικό και για το περιεχόμενο του κειμένου. Σύμφωνα με το περιβάλλον του ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξε μία εποικοδομητική συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές και μάλιστα έχουν γίνει και κάποιες προσθήκες για την αυστηροποίηση του κειμένου. 

Την Τρίτη θα καταθέσει την πρόταση δυσπιστίας το ΠΑΣΟΚ

Σύμφωνα με πληροφορίες το οριστικό κείμενο δεν θα αφορά μόνο τη τραγωδία των Τεμπών αλλά θα επεκτείνεται και σε μία σειρά άλλων υποθέσων όπως των υποκλοπών και τη διαρροή προσωπικών δεδομένων.

Η Κυβέρνηση αναμένεται να απαντήσει σε υψηλούς τόνους προκειμένου να μη μείνει καμία σκιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη στιγμή που θα κατατεθεί η πρόταση, ο Μάκης Βορίδης που εκπροσωπεί την Κυβέρνηση στα Υπουργικά θα κάνει δεκτό το αίτημα, θα ακολουθήσει μία σύντομη διακοπή και μετά θα ξεκινήσει η διαδικασία των ομιλιών με τους Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους και τους Βουλευτές. Η συζήτηση θα κορυφωθεί την Πέμπτη με τις ομιλίες των Πολιτικών Αρχηγών.  

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top