Ήρθαν τα ελικόπτερα Romeo: Στην παραλαβή Μητσοτάκης – Δένδιας   

Πέταξαν με το νέο «καμάρι» του Πολεμικού Ναυτικού

Με το νέο «καμάρι» του Πολεμικού μας Ναυτικού, τα ελικόπτερα ROMEO, είχαν την ευκαιρία να πετάξουν το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Δένδιας, στην περιοχή του Μαραθώνα. Τα νέα ελικόπτερα θεωρούνται ανηλεείς κυνηγοί των τουρκικών υποβρυχίων και είναι σίγουρο ότι θα κάνουν τη διαφορά στο Αιγαίο.

Ξεκίνησε η κατασκευή των τεσσάρων νέων ελικοπτέρων Romeo

Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Δένδιας, φόρεσαν τα προβλεπόμενα σωσίβια και ετοιμάστηκαν για μια πτήση με το νέο "καμάρι" του Πολεμικού Ναυτικού.

Μητσοτάκης: Ποιοι φοιτητές θα διαγράφονται από τα ΑΕΙ

Η τελετή υποδοχής των τριών πρώτων ελικοπτέρων ROMEO, τα οποία θα κάνουν τη διαφορά στο Αιγαίο, έγινε το πρωί στη βάση του Πολεμικού Ναυτικού στο Κοτρώνι Μαραθώνα, παρουσία και του αμερικανού πρέσβη Τζορτζ Τσούνη.   

Romeo: Το νέο καμάρι του Πολεμικού Ναυτικού

Δένδιας: Ευχές για ταχεία επάνοδο στον πιλότο του F-16 που κατέπεσε 

«Παρά την ηρεμία στο Αιγαίο, δεν έχουμε ψευδαισθήσεις» διαμήνυσε στην τελετή παραλαβής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητοτάκης.   

Τα Romeo θα «δέσουν» με τις φρεγάτες Belharra

Η χώρα μας θα προμηθευτεί συνολικά 7 ελικόπτερα ΜΗ-60 ROMEO, αξίας περίπου 500 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία θα στελεχώσουν στο μέλλον και τις τρεις νέες φρεγάτες Belharra.   

Τα νέα ελικόπτερα Romeo που θα συνδυαστούν με τις φρεγάτες Belharra

Τα νέα ελικόπτερα Romeo που θα συνδυαστούν με τις φρεγάτες Belharra

To Πολεμικό μας Ναυτικό θα αποκτήσει, με την πρόσκτηση αυτών των 7 ελικοπτέρων, έναν στόλο υψηλών δυνατοτήτων. «Οι των πραγμάτων καιροί ού μένουσι την ημετέρα βραδύτητα». Πρέπει, λοιπόν, να σπεύσουμε. Σήμερα κάναμε ένα σημαντικό βήμα» επισήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας .  

Τα ελικόπτερα θεωρούνται το «μακρύ χέρι» του Πολεμικού Ναυτικού και ειδικά τα ROMEO, με τα υπερσύγχρονα ηλεκτρονικά τους συστήματα, είναι σίγουρο ότι θα γίνουν το φόβητρο για τα τουρκικά υποβρύχια.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top