Τέμπη: Συνέχεια της επεισοδιακής Εξεταστικής στη Δικαιοσύνη

Κυβέρνηση: «Κομματική εκμετάλλευση» - ΣΥΡΙΖΑ: «Συγκάλυψη»

Στη Δικαιοσύνη στρέφονται οι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών, ζητώντας αναβάθμιση των κατηγοριών. Μέσα στον πόνο τους, οι άνθρωποι αναγκάστηκαν να παρακολουθήσουν την επεισοδιακή συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής, που έριξε χθες τίτλους τέλους εν μέσω πρωτοφανούς έντασης και καυγάδων. Στο μεταξύ, συνεχίζεται κι η κόντρα της κυβέρνησης με την αντιπολίτευση που κατηγορεί τον Πρωθυπουργό για συγκάλυψη. 

Ολοκληρώθηκε η εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη: Εγκρίθηκε η πρόταση της ΝΔ

Οι επεισοδιακοί τίτλοι τέλους στην Εξεταστική Επιτροπή  

Η Εξεταστική Επιτροπή ολοκλήρωσε τις εργασίες της  με επεισοδιακό τρόπο  με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας να ζητά την εξαίρεση του προέδρου της Δημήτρη Μαρκόπουλου και τον  τελευταίο να κάνει λόγο για «απειλές και  μπούλινγκ που δέχθηκε ακόμα και ο ηλεκτρολόγος της Επιτροπής να συμμορφωθεί» εκ μέρους της Ζωής Κωνσταντοπούλου! 

Εξετάστική Επιτροπή για τα Τέμπη: Το πόρισμα της ΝΔ που  εγκρίθηκε

Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη: Το πόρισμα της ΝΔ που  εγκρίθηκε  Πραγματογνώμονας Λακαφώσης: Τι είπε για το "μπάζωμα"
Πραγματογνώμονας Λακαφώσης: Τι είπε για το «μπάζωμα»     

 Εξεταστική για Τέμπη: Μπήκε η Κωνσταντοπούλου και διακόπηκε η συνεδρίαση!

Τέμπη: Αναβάθμιση της κατηγορίας ζητούν οι συγγενείς των θυμάτων 

Συγγενείς που έναν χρόνο τώρα δεν κοιμούνται τα βράδια και άνθρωποι που θρηνούν τον χαμό των δικών τους, αναγκάστηκαν να παρακολουθήσουν αυτήν την παρωδία, όπως επισήμανε η Κατερίνα Τσαμούρη στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star.  Σήμερα, πήγαν στη Λάρισα και ζήτησαν αναβάθμιση της κατηγορίας.  

Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, που έχασε την σύζυγό του, κατέθεσε τη συμπληρωματική μήνυση για ενδεχόμενο δόλο. 

Yλικό από την Εξεταστική κατέθεσε η Ζ. Κωνσταντοπούλου στον ανακριτή Λάρισας  

Στη Λάρισα πήγε και η Ζ.Κωνσταντοπούλου. Εκπροσωπώντας συγγενείς θυμάτων, κατέθεσε τεράστιο υλικό από την εξεταστική στον ανακριτή και ζήτησε να εξεταστούν ευθύνες συγκάλυψης των μελών της Επιτροπής. 

Αφού τα κόμματα δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε ένα κοινό πόρισμα, πέρασε κατά πλειοψηφία το πόρισμα της ΝΔ. 

Το πόρισμα καταγράφει τις 7 μοιραίες παραβιάσεις του Γενικού Κανονισμού Κυκλοφορίας από τον σταθμάρχη Λάρισας και τους δύο μηχανοδηγούς και βλέπει πολιτικές ευθύνες του πρώην Υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή. 

Τέμπη:  Συγκάλυψη καταγγέλλουν οι συγγενείς των θυμάτων 

«Το αποτέλεσμα της Εξεταστικής Επιτροπής είναι μια ντροπή. Σίγουρα έχει επιχειρηθεί συγκάλυψη σε πάρα πολλά επίπεδα» υποστηρίζει ο Βαγγέλης Βλάχος, αδερφός του θύματος των Τεμπών.   

Από την πλευρά του ο  Νίκος Πλακιάς, πατέρας  Θώμης Χρύσας, δήλωσε: «Κατά τη διάρκεια της εξεταστικής είχαμε στείλει υπόμνημα υπογεγραμμένο από 30 οικογένειες,  ονομαστικά να σταματήσει αυτή η παρωδία. Φυσικά μας αγνόησαν, το πόρισμα της εξεταστικής ήταν το αναμενόμενο. Καμία ευθύνη σε πολιτικά πρόσωπα ακόμη και καμία ευθύνη για το μπάζωμα».  

Και η αντιπολίτευση μιλά για συγκάλυψη:  

-επειδή η εξεταστική δεν συμπεριέλαβε όλη τη δικογραφία
-επειδή δεν κάλεσαν τους μάρτυρες που ζήτησε η αντιπολίτευση
-και επειδή δεν έστειλε στον Εισαγγελέα την κατάθεση Καραμανλή
  


Μητσοτάκης: ανυπόστατα τα περί μπαζώματος 

«Να συγκαλύψουμε τί ακριβώς;» αναρωτήθηκε σε σχέση με το όσα ακούγονται για το «μπάζωμα» στα Τέμπη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε  εκπομπή του Σκάι. «… Να βγαίνουν κάποιοι κα να μιλούν για μπάζωμα και τσιμέντωμα λυπαμαι και οργίζομαι…» τόνισε ο πρωθυπουργός ο οποίος πρόσθεσε ότι «εγώ ξέρω ότι όλα αυτά είναι ανυπόστατα».  

Ο τεχνικός σύμβουλος των συγγενών των θυμάτων, Κώστας Λακαφώσης, αμφισβητεί πάντως την κυβερνητική άποψη που λέει ότι το μπάζωμα έγινε για να «σηκώσουν» τα βαγόνια. 

«Δεν υπάρχει κανένας επιχειρησιακός ή τεχνικός λόγος για να αναγκαστούμε να τα μετακινήσουμε όλα από το συγκεκριμένο σημείο. Κι όταν τρεις μήνες μετά, βρισκόμαστε μ΄έναν συνάδελφό μου στο Κουλούρι και κατά τύχη βρίσκουμε ανθρώπινα υπολείμματα μέσα στα μπάζα και στα αποκαΐδια,  αυτό είναι πρόβλημα. Γιατί αυτό έπρεπε να είχε γίνει σωστά κι αλλιώς» υποστήρικε.  

Τέμπη: ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ καταγγέλλουν συγκάλυψη 

Ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε στον Άρειο Πάγο το πόρισμά του, ζητώντας να αρθεί η ασυλία του Κώστα Αχ. Καραμανλή, Ενώ ο Ν. Ανδρουλάκης, αναφέρθηκε στο πόρισμα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας κι επιτέθηκε στον Πρωθυπουργό.  

Σκληρή κριτική ασκεί και ο Κυριάκος Βελόπουλος, τον οποίο ο πρωθυπουργός κατηγορεί από την πλευρά του χτίζει πολιτική καριέρα πάνω στον πόνο των συγγενών. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top