Κόντρα για τα…αστακοκάραβα Κασσελάκη

Σύγκρουση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για τις εταιρίες του Στέφανου Κασσελάκη

«Φωτιά» έχει πάρει το πολιτικό σκηνικό, παρά το ότι απέχουμε τρεις μήνες ως τις Ευρωεκλογές. Οι κόντρες ξεκινούν από την επιχειρηματική δραστηριότητα του Στέφανου Κασσελάκη στις Ηνωμένες Πολιτείες και φτάνουν μέχρι την υπόθεση Novartis και τις τηλεφωνικές υποκλοπές..

Το Debbie Ann και το Timothy Michael είναι αλιευτικά σκάφη, μάλλον ταλαιπωρημένα από τον χρόνο και την αλμύρα.  Ειδικεύονται στην αλίευση αστακών. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό το κοινό τους χαρακτηριστικό.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα , πρόκειται για τα αστακοκάραβα, που πλέουν με την εταιρική "σφραγίδα" της Lobstering LLC, η οποία ανήκει στον Στέφανο Κασσελάκη. Μετά την Osios LLC, που επίσης έχει έδρα το Delaware, είναι η δεύτερη εταιρία του Στέφανου Κασσελάκη, που βλέπει το φως της δημοσιότητας.  

Παύλος Μαρινάκης: Πόσες εταιρίες έχει ο Στέφανος Κασσελάκης στο εξωτερικό;

Επιμένει στα ερωτήματά της σχετικά με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, η κυβέρνηση μέσω νέας δήλωσης του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη και κατηγορεί την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι «πετάει τη μπάλα στην εξέδρα». Επιπλέον, επαναφέρει τα ερωτήματα για τους χειρισμούς του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην υπόθεση της Novartis κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για ένοχη σιωπή.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη.

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να σφυρίζει αδιάφορα για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, αρνούμενος να αποκαλύψει ποιες ακριβώς είναι.
Αμήχανα ψελλίζει αοριστίες και πετάει λάσπη μέσω διαρροών, απαντώντας σε ζητήματα που δεν του τίθενται και όχι στα πραγματικά αμείλικτα ερωτήματα που εγείρονται.
Όσο ο κ. Κασσελάκης πετά την μπάλα στην εξέδρα, τόσο εκτίθεται. Από το «με λένε Στέφανο» του περασμένου Σεπτεμβρίου, πέρασαν μόλις έξι μήνες για να φτάσουμε στο «με λένε Ρίζο κι όπως θέλω τα γυρίζω».
Εμείς τον καλούμε και πάλι να απαντήσει ο ίδιος, «αδιαμεσολάβητα» όπως αρέσκεται να λέει, σε συγκεκριμένα ερωτήματα που προκύπτουν:
Πόσες και ποιες εταιρείες έχει τελικά ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικό;
Ποιες ακριβώς είναι οι επαγγελματικές δραστηριότητες του κ. Κασσελάκη;
Γνωρίζει, ως όφειλε, τι προβλέπει ο νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση του κόμματος που τώρα είναι πρόεδρος;
Θα περιμένουμε. Ας το κάνει ο ίδιος - έστω μέσω Tik Tok, αφού ούτε με τις άτυπες ενημερώσεις του ΣΥΡΙΖΑ απαντά, αλλά επιλέγει την υπεκφυγή.
Είναι αξιοσημείωτο δε, ότι στην άτυπη ενημέρωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να μην πει κουβέντα για το άλλο σκέλος των ερωτημάτων που θέσαμε για τα «παρα-συστήματα» που λειτουργούσαν στο μέγαρο Μαξίμου επί των ημερών του κ. Τσίπρα - όπως πλέον ομολογούν και οι ίδιοι του οι υπουργοί.
Αυτή η σιωπή σημαίνει ενοχή ή άδειασμα, ή ενδεχομένως και τα δύο».


Στέφανος Κασσελάκης: «Ευπρόσδεκτη κάθε έρευνα. Είμαι…καθαρός»

Η επιχειρηματική ενασχόληση του Στέφανου Κασσελάκη με τους... αστακούς ξεκίνησε με την πανδημία, όταν και διέγνωσε την επενδυτική ευκαιρία. Περισσότερες πληροφορίες δεν είναι δυνατόν, πάντως, να αντληθούν, καθώς με βάση το ειδικό φορολογικό καθεστώς του Delaware, οι εταιρίες δεν έχουν υποχρέωση δημοσίευσης ετήσιων εκθέσεων

«Είμαι καθαρός κι όπως έχω πει πολλές φορές, δε με κρατάει κανείς. Είναι ευπρόσδεκτη οποιαδήποτε έρευνα. Προσωπικά θέλω παρά πολύ να δω τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της απερίσπαστη. Αλλά να το κάνει σε όλες τις περιπτώσεις κι όχι επιλεκτικά. Να ερευνά τα πάντα, με την ίδια ζέση και την ίδια ταχύτητα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην Καθημερινή της Κυριακής.

«Φωτιές» άναψε ο Σταύρος Κοντονής με δηλώσεις για παρασύστημα στην υπόθεση Novartis

Λάδι στη φωτιά έριξε με νέες δηλώσεις του ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ. Ο Σταύρος Κοντονής, υποστήριξε ότι στην υπόθεση Novartis λειτούργησε παρασύστημα υπό την αιγίδα του Αλέξη Τσίπρα...

«Στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού και υπουργός Επικρατείας είχε επισκεφθεί κατά τρόπο θεσµικά απαράδεκτο, που πιστοποιούσε την ύπαρξη παρασυστήµατος και παραϋπουργείου, την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την εν λόγω υπόθεση», δήλωσε στην Απογευματινή της Κυριακής.

«Καρφιά» ΣΥΡΙΖΑ για τις υποκλοπές του Predator

Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι ενώ έχει περάσει ενάμισης χρόνος από την αποκάλυψη του σκανδάλου των παρακολουθήσεων, η λίστα με τους στόχους του Predator έχει "κολλήσει" στο γραφείο του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με αποτέλεσμα να μην έχει διασταυρωθεί ακόμα, αν αυτοί οι άνθρωποι παρακολουθούνταν κι από την ΕΥΠ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει ώστε να χυθεί άπλετο φως στο σκάνδαλο των υποκλοπών, το οποίο εξακολουθεί να αμαυρώνει τη διεθνή εικόνα της χώρας».

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top