Μητσοτάκης: Δε θα δει εκ νέου τους αγρότες - Ταξιδεύει για την Ινδία

Εξουσιοδοτημένος για μια πιθανή συνάντηση ο Αυγενάκης

Η κυβέρνηση κρατά χαμηλούς τόνους απέναντι στους αγρότες και «ξορκίζει» την ένταση. Ο πρωθυπουργός διαμηνύει ότι οι κινητοποιήσεις βοηθούν την ελληνική διεκδίκηση στην Ευρώπη για αλλαγές στην Κοινή Αγροτική Πολιτική, αν και «ξέκοψε» μέσω του Star σενάρια επιπρόσθετων παροχών.

Λίγο πριν οι αγρότες βρεθούν στο Σύνταγμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αξιοποίησε την ευκαιρία της συνάντησής του με την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα για να στείλει ένα μήνυμα στην Ευρώπη με φόντο τις κινητοποιήσεις. 

Σύνταγμα: Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο των αγροτών - «Χωρίς εμάς, τι θα φας;»

«Πώς θα αντιμετωπίσουμε προκλήσεις, όπως τις κινητοποιήσεις των αγροτών μας και εκφράζοντας πολλά αιτήματα, τα οποία θεωρώ ότι είναι δίκαια, σχετικά με την ταχύτητα με την οποία μεταβαίνει ο πρωτογενής μας τομέας στην πράσινη μετάβαση» δήλωσε.

Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα / Eurokinissi

«Είναι σημαντικό να αντιμετωπίσουμε αυτή την πανευρωπαϊκή κατάσταση και να καταστήσουμε σαφές ότι σκοπεύουμε να μην αφήσουμε κανέναν πίσω» είναι το μήνυμα της προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μητσοτάκης: «Φρένο» σε νέες παροχές

Ο πρωθυπουργός δε θα δει εκ νέου τους αγρότες, μιας και ταξιδεύει για την Ινδία.

Εξουσιοδοτημένος για μια συνάντηση, εφόσον ζητηθεί, είναι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ απευθείας συνεννόηση έχει γίνει με τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για μια αναίμακτη προσέγγιση της ΕΛ.ΑΣ. Δημοσιονομικά περιθώρια για νέες παροχές πάντως δεν υπάρχουν. 

Σύνταγμα: Στο πλευρό των αγροτών ο Κασσελάκης

Στο Σύνταγμα βρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης που ανέβηκε εκ νέου σε τρακτέρ και καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου, εκφράζοντας την υποστήριξή του για τα αιτήματα των αγροτών. 

«Να καταργηθεί ο φόρος στο αγροτικό πετρέλαιο μόνιμα. Να υπάρχει πλαφόν στο αγροτικό ρεύμα. Και επιτέλους μια ρύθμιση οφειλών, να μην δουν τη γη τους να πηγαίνει σε ρευστοποίηση» δήλωσε. 

Στο πλευρό των αγροτών σύμπασα η αντιπολίτευση. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top