Νέα παρέμβαση Μητσοτάκη για τη στεγαστική κρίση

 Έξι νέες φοιτητικές εστίες υπό ανέγερση

Νέα παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το οξύ πρόβλημα της στεγαστικής κρίσης, όπου αναφέρθηκε και σε πρωτοβουλίες που δρομολογούνται για το άνοιγμα κλειστών ακινήτων και για τις φοιτητικές εστίες. 

Έστησαν απάτη με δόλωμα τον… Κυριάκο Μητσοτάκη!

Με μια ανάρτηση στο TikTok, την αγαπημένη πλατφόρμα των νέων, ο πρωθυπουργός απαντά σε μια σειρά ζητημάτων που εγείρονται για το θέμα της στέγασης. Συζήτηση για το ζήτημα έγινε και στη Βουλή την Παρασκευή, όπου ακούστηκε η είδηση για αύξηση του ορίου στην Golden Visa, αλλά σήμερα υπήρξαν ενδιαφέροντα στοιχεία για τις φοιτητικές εστίες.

Συνάντηση Μητσοτάκη – αγροτών: Τα μέτρα που είναι στο τραπέζι    

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται στην ανέγερση φοιτητικών εστιών που δρομολογεί η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες του Γ. Ευγενίδη στο Star, πρόκειται για φοιτητικές εστίες σε έξι πανεπιστήμια: Κρήτης, Δημοκρίτειο, Θεσσαλίας, Δυτικής Αττικής, Δυτικής Μακεδονίας και Πολυτεχνείο. Για την ανέγερσή τους επιστρατεύονται περίπου 700 εκ. ευρώ, σε συνεργασία και με τον ιδιωτικό τομέα. 

Έρχεται η κοινωνική αντιπαροχή με ανέγερση νέων κατοικιών

Ο Κ. Μητσοτάκης για την κοινωνική αντιπαροχή

Ο Κ. Μητσοτάκης για την κοινωνική αντιπαροχή 

Ένα από τα επόμενα μεγάλα προγράμματα που θα τρέξει η κυβέρνηση είναι η κοινωνική αντιπαροχή,  δηλαδή ανέγερση κατοικιών και εκμίσθωση σε δικαιούχους βάσει κοινωνικών κριτηρίων που θα καθορίζει η ΔΥΠΑ. ήδη, δε, έχουν επιλεγεί τα πρώτα 11 ακίνητα για δοκιμαστική ανέγερσή τους και οι νέοι ιδιοκτήτες, αφού νοικιάσουν τα σπίτια, θα έχουν προτεραιότητα για την αγορά τους
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top