Συνάντηση Μητσοτάκη – αγροτών: Τα μέτρα που είναι στο τραπέζι    

Ποιοι υπουργοί θα βρεθούν απέναντι στους 15 εκπροσώπους των μπλόκων

Κρίσιμο είναι το ραντεβού της Τρίτης ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους αγρότες και μένει να φανεί τι περιθώριο συνεννόησης υπάρχει μεταξύ της κυβέρνησης και των αγροτών

Ο Γιώργος Ευγενίδης μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star τι μπορεί να δώσει η κυβέρνηση, αν μπορεί να δώσει κάτι. 

Τα στενά περιθώρια και το μικρό «παράθυρο» επιπλέον παροχών

Όπως ανέφερε το ραντεβού το μεσημέρι της Τρίτης δε θα είναι εύκολο, με δεδομένο ότι οι αγρότες δεν υποχωρούν όσο και αν έχει περάσει καιρός από την εκκίνηση των κινητοποιήσεων. Και δεν θα είναι εύκολο γιατί τα δημοσιονομικά περιθώρια για την κυβέρνηση είναι στενά. 

Αγρότες: Άνοιξαν τα διόδια στη Γέφυρα Ρίου για να περνούν δωρεάν τα ΙΧ!

Τι μπορεί να δώσει η κυβέρνηση: Τα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι είναι εμπροσθοβαρής επιστροφή του ΕΦΚ στο πετρέλαιο, σαν επιδότηση στην αντλία, αλλά και κάποιες ακόμα παρεμβάσεις για τη Θεσσαλία π.χ. βελτιώσεις στη ρύθμιση για το ρεύμα. 

Έστησαν απάτη με δόλωμα τον… Κυριάκο Μητσοτάκη!

Ποιοι υπουργοί θα βρεθούν απέναντι στους 15 εκπροσώπους των μπλόκων

Η υπουργική σύνθεση είναι ενδεικτική του καμβά της συζήτησης. Παρόντες θα είναι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο υφυπουργός Οικονομικών Θάνος Πετραλιάς, ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου Γιάννης Μπρατάκος και ο Μάκης Βορίδης που έχει κάνει αρκετές παρασκηνιακές επαφές τις τελευταίες μέρες. 

Οι Υπουργοί που θα παρευρεθούν στη συνάντηση Μητσοτάκη με τους αγρότες

Οι Υπουργοί που θα παρευρεθούν στη συνάντηση Μητσοτάκη με τους αγρότες   

Ασκήσεις συμβιβασμού κυβέρνησης - αγροτών με δυσκολίες

Ο κ. Μητσοτάκης, πάντως, λέει και δήλωσή του στη Real News ότι δεν πρέπει να υπάρξουν μαξιμαλιστικά αιτήματα για να βρεθεί ένας συμβιβασμός. Από την άλλη οι αγρότες ζητούν, εκεί που δεν υπάρχουν άμεσα λύσεις, να συμφωνηθεί ένα χρονοδιάγραμμα. Μένει να διαπιστωθεί αν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός, που δεν είναι εύκολος, ή θα απειληθεί κλείσιμο δρόμων σε περίπτωση ρήξης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top