«Ασπίδες»: Στην Ελλάδα η κεντρική διοίκηση δήλωσε ο ΥΠΕΞ της Ιταλίας   

Συνάντηση Δένδια με τον Πρέσβη της Ιταλίας στο Υπουργείο Άμυνας       

Επιχείρηση Ασπίδες: Το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star (31/1/2024) για την πρόταση Ν. Δένδια να έχει η Ελλάδα την κεντρική διοίκηση, η οποία έγινε δεκτή από τους ΥΠΑΜ της ΕΕ      

Στην ανάληψη από την Ελλάδα της κεντρικής διοίκησης της ευρωπαϊκής επιχείρησης «Aspides», για την προστασία των εμπορικών πλοίων από επιθέσεις των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα, αναφέρθηκε ο Ιταλός Υπουργός Εξωτερικών, Aντόνιο Ταγιάνι, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera.

Δένδιας: Θετική Η ΕΕ Στην Πρόταση Για Στρατηγείο των «Ασπίδων» Στην Ελλάδα

Επιβεβαίωσε έτσι την ανάρτηση του Έλληνα Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια από τις Βρυξέλλες, ότι η πρόταση να βρίσκεται στο Στρατηγείο της Λάρισας το Στρατηγείο της Επιχείρησης έγινε «θετικώς δεκτή», μετά το άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Άμυνας στις Βρυξέλλες.

 

«Τα ευρωπαϊκά όργανα εργάζονται για την συγκεκριμένη επιχείρηση βήμα -  βήμα. Η χώρα μου θα έχει τη ευθύνη για  το επιχειρησιακό κόμματι της αποστολής, «εν πλω», αλλά η κεντρική διοίκηση της επιχείρησης στην ξηρά θα έχει ως έδρα την Ελλάδα» ανέφερε ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών. Πρόσθεσε, δε,  ότι η Ιταλία θα συμμετέχει, αρχικά, με το αντιτορπιλικό Caio Duilio. «Στην επιχείρηση αυτή θα συμμετάσχουμε  μαζί με τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ελλάδα. Θα πρέπει να προστεθούν, πάντως,  και άλλες χώρες της Ένωσης, δήλωσε ο Ταγιάνι.

 

Είδηση –«βομβα» από Δενδια: Συμπαραγωγή φρεγατών νέας γενιάς με ΗΠΑ!
 

Σε σχέση με την προοπτική αποδυνάμωσης  των επιθέσεων των Χούθι, o Ταγιάνι  εξέφρασε την ελπίδα για αποτρεπτικό αποτέλεσμα μετά την έναρξη της ευρωπαϊκής αποστολής, η οποία που «μπορεί να συμβάλει στον περιορισμό  της έντασης του πολέμου στο Ισραήλ, με προτεραιότητα την απελευθέρωση των ομήρων και την  εκεχειρία», υπογράμμισε ο αρχηγός της ιταλικής διπλωματιας.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Δένδιας συναντήθηκε σήμερα στην Αθήνα με τον νέο πρέσβη της Ιταλίας Paolo Cuculi. τον οποίο και ευχαρίστησε «για την στήριξη από την Ιταλία, της πρότασής μας για το Στρατηγείο της Λάρισας, ως Στρατηγείο της Ευρωπαϊκής Επιχείρησης “ΑΣΠΙΔΕΣ”, στην Ερυθρά Θάλασσα», όπως έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο X.  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top