Λοβέρδος: Ιδρύει νέο κόμμα για τις ευρωεκλογές με το σύνθημα «Εμπρός»

«Υπάρχει κενό που πρέπει να καλυφθεί»

Ιδρύει νέο κόμμα ο Α. Λοβέρδος ενόψει ευρωεκλογών - Βίντεο από ΕΡΤ

Την ίδρυση νέου κόμματος ενόψει των ευρωεκλογών ανακοίνωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος

Ο πρώην βουλευτής κι υπουργός προχώρησε στην ανακοίνωση μέσω της εκπομπής «Στο Κέντρο» με τον Γιώργο Κουβαρά στο ΕΡΤNEWS. Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι το νέο κόμμα θα κινείται στον πολιτικό χώρο ανάμεσα στην ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. «Θα κάνω νέο κόμμα για τις ευρωεκλογές και θα είμαι υποψήφιος ευρωβουλευτής», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος. 

Φωτογραφία από Eurokinissi, Χρήστος Μπόνης
Με το σύνθημα «Εμπρός» θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής ο Ανδρέας Λοβέρδος - Eurokinissi, Γιώργος Κονταρίνης

Σημειώνεται ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε προϊδεάσει για τις προθέσεις του το προηγούμενο διάστημα, ωστόσο δεν αποκάλυψε το όνομα του κόμματος. «Tο Εμπρός είναι σύνθημά μου που έρχεται πίσω από πολλά κινήματα στην Ευρώπη», συμπλήρωσε κι απάντησε στα σενάρια που έκαναν λόγο για προσχώρησή του στη Νέα Δημοκρατία. «Δεν υπήρχε αυτό το θέμα ποτέ», τόνισε.

«Υπάρχει κενό που πρέπει να καλυφθεί»

Γλαφυρός ήταν ο κ. Λοβέρδος αναφορικά με τους λόγους που τον οδήγησαν στην ίδρυση του νέου κόμματος. «Ο λόγος που κάνω κόμμα είναι γιατί πιστεύω ότι υπάρχει κενό, πιστεύω ότι αυτό πρέπει να καλυφθεί. Υπάρχει ένας πρωθυπουργός που στην καταλληλόλητα για το ρόλο του παίρνει 42% και οι ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης παίρνουν από εφτά, έξι και παρακάτω. Άρα, υπάρχει ο χώρος από πλευράς υποκειμένου. Υπάρχει ένας πρωθυπουργίσιμος και κάποιοι που δεν είναι πρωθυπουργίσιμοι. Στοχεύω να καλύψω αυτό.», δήλωσε.

Λοβέρδος: «Το ΠΑΣΟΚ για μένα τελείωσε»

«Το δεύτερο είναι ότι ανάμεσα στην αντιπολίτευση του μαύρου, υπάρχει ανάγκη για μια αντιπολίτευση που θα λέει “ναι” στην αξιολόγηση… όπως την είπες κ. Μητσοτάκη από το ’19, αλλά στα Τέμπη είχαμε 146 νεκρούς γιατί δεν αξιολόγησες το σταθμάρχη, το σύνθημά σου, του ’19, δεν το έκανες πράξη. Και αυτά που φέρνεις στη Βουλή είναι ημίμετρα για να καλύπτεις στον τίτλο του νομοθετήματος, όχι όμως και το περιεχόμενο. Εγώ θα στο πω αυτό, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα σου λέω το καλό. Δεν σημαίνει ότι θα έχω άγχος μήπως και με ταυτίσουν μαζί σου. Δεν έχω κανένα άγχος γιατί έχω το θάρρος της άποψης μου. Αυτή είναι η δική μου λογική», σημείωσε. 

Λοβέρδος: Το παρασκήνιο της ρήξης του με το ΠΑΣΟΚ 

Ο κ. Λοβέρδος δεν έκρυψε τις βλέψεις να διαδραματίσει ρόλο στην κυβέρνηση και δήλωσε πως στοχεύει σε αυτό, ιδρύοντας το νέο κόμμα. «Είναι δυνατόν να κάνεις ένα κόμμα αν δεν πιστεύεις ότι αυτό θα γίνει κυβερνητικό και εσύ θα γίνεις αρχηγός», περιέγραψε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top