Το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και της τεκνοθεσίας εξακολουθεί να προκαλεί πολιτικές αναταράξεις και ειδικά εντός της ΝΔ. Ο πρωθυπουργός αυτές τις μέρες σταθμίζει, αν το νομοθέτημα θα έρθει πριν ή μετά τις ευρωεκλογές, ενώ η Πρόεδρος της Δημοκρατίας «έκλεισε το μάτι» στην τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια. Η Εκκλησία, πάντως, εξακολουθεί να αντιδρά.
Ιερά Σύνοδος για ομόφυλα ζευγάρια: «Τα παιδιά δεν είναι κατοικίδια»
Ο πρωθυπουργός λέγεται ότι παίρνει αποφάσεις στο βουνό, γι' αυτό και η σύντομη παραμονή του στον ιταλικό βορρά μετά τα Χριστούγεννα μπορεί να φέρει αποφάσεις για το πότε θα έρθει στη Βουλή ο νόμος για τον γάμο ομοφύλων στη Βουλή, που θα περιλαμβάνει το δικαίωμα στην τεκνοθεσία.
Οι εισηγήσεις στο τραπέζι είναι δύο: το νομοθέτημα είτε να έρθει πριν τις ευρωεκλογές, είτε να προηγηθούν οι ευρωεκλογές και να ακολουθήσει, με δεδομένες τις αντιδράσεις εντός ΝΔ.
Στο ενδιάμεσο, πάντως, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τάχθηκε εμμέσως πλην σαφώς υπέρ της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια, υποδεχόμενη τα Χριστούγεννα στο Προεδρικό τα παιδιά οικογενειών ΛΟΑΤΚΙ, του συλλόγου «Ουράνιο Τόξο».
Αντίθετη η εκκλησία με την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια
Σε αντίθετη γραμμή, πάντως, κινείται η Ιεραρχία, με Μητροπολίτες με ηπιότερο ή οξύτερο ύφος να παίρνουν αποστάσεις, ενώ και βουλευτές της ΝΔ εμφανίζονται άκρως επιφυλακτικοί.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, με τη νέα χρονιά, ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, όπου προφανώς θα τεθεί το ζήτημα, με στόχο να μην «πυρακτωθεί» κι άλλο ο δημόσιος διάλογος. Ωστόσο, υπάρχουν και μητροπολίτες που τηρούν πιο ήπια στάση, ενώ η κυβέρνηση θα εξαιρέσει τη δυνατότητα παρένθετης μητρότητας.
Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star