«Καμπανάκι» ενόψει Ευρωεκλογών για διαρροές προς τα δεξιά της ΝΔ

Το πρώτο πολιτικό «crash test» για την κυβέρνηση

Με ευρύτατη πλειοψηφία και τις ψήφους έξι Κοινοβουλευτικών Ομάδων πέρασε από τη Βουλή η κυβερνητική τροπολογία για τις άδειες παραμονής σε εργαζόμενους μετανάστες που έφερε αναταραχή εντός της ΝΔ.

Πέρασε με 262 «ναι» η τροπολογία για τους μετανάστες - Καταψήφισε ο Σαμαράς

Υπέρ ψήφισαν οι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας. Κατά, η Ελληνική Λύση, οι Σπαρτιάτες, η ΝΙΚΗ και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. 

«Ουδέν σχόλιον» από το Μαξίμου για την καταψήφιση του Α. Σαμαρά

Η καταψήφιση του Αντώνη Σαμαρά δεν εξέπληξε κανέναν. «Ό,τι είχα να πω, το είπα» απάντησε σε δημοσιογράφους μετά το αντάρτικο. «Ουδέν σχόλιον» από το Μαξίμου που επέβαλε τη Δευτέρα κομματική πειθαρχία πλην του πρώην πρωθυπουργού, με τον οποίο διαφωνεί. 

«Mαλλιά – κουβάρια» στη ΝΔ μετά την αντίδραση Σαμαρά στο μεταναστευτικό 

Οχτώ βουλευτές της ΝΔ ήγειραν ενστάσεις για την ουσία και τον τρόπο κατέθεσης της ρύθμισης. Ο λόγος για τους:

  • Πλεύρη
  • Καραγκούνη
  • Χρυσομάλλη
  • Αθανασίου
  • Σιμόπουλο
  • Παναγιωτόπουλο
  • Κατσανιώτη
  • Κακλαμάνη

Το πρώτο πολιτικό «crash test» για την κυβέρνηση

Η ψήφιση της τροπολογίας για το μεταναστευτικό που ανάγκασε την κυβέρνηση να υπενθυμίσει στους βουλευτές της την ανάγκη κομματικής πειθαρχίας, ήταν και το πρώτο δύσκολο «crash test» για το Μέγαρο Μαξίμου. Η κυβέρνηση είναι προφανές ότι δε θέλει «να σηκώσει το γάντι» της καταψήφισης του κ. Σαμαρά, ούτε να το συνεχίσει.

Υπερψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός με 158 «Ναι» και 142 «Όχι»  

Ωστόσο αυτό δεν είναι πάντα εύκολο. Η διάταξη για το μεταναστευτικό μπορεί να υπερψηφίστηκε με εντυπωσιακή πλειοψηφία, αλλά το θέμα ακουμπά στο «μαλακό» υπογάστριο της ΝΔ. Το μεταναστευτικό είναι θέμα, όπου ασκείται εκ δεξιών κριτική στη ΝΔ. 

«Καμπανάκι» ενόψει Ευρωεκλογών για διαρροές προς τα δεξιά της ΝΔ

Βουλευτές και υπουργοί προβληματίζονται μήπως η επένδυση του κ. Μητσοτάκη στο Κέντρο αφήνει περιθώρια στα δεξιά. Και με τις ευρωεκλογές ενόψει που είναι παραδοσιακά μια ψήφος με πιο «χαλαρά» χαρακτηριστικά, αυτές οι διαρροές μπορεί να είναι ευκρινείς. 

Επίσης, crash test τα όσα έγιναν σήμερα είναι και για ένα ακόμα σημαντικό νομοθέτημα: τον γάμο ομοφύλων που ήδη προκαλεί αντιδράσεις εντός της ΝΔ. Έχει προαναγγελθεί για το 2024, θα έρθει λογικά μετά τις ευρωεκλογές, όταν και αυτές οι διαρροές μετρηθούν. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top