Το μενού του γεύματος Μητσοτάκη - Ερντογάν και τα δώρα του Τούρκου Προέδρου

Τα... παραλειπόμενα της επίσκεψης Ερντογάν

Νέα σελίδα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις σηματοδοτεί η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα. Ο Τούρκος πρόεδρος συνομίλησε για περίπου μιάμιση ώρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου σε καλό κλίμα κλίμα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Μητσοτάκης σε Ερντογάν: Επόμενο βήμα η οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας

Στιγμιότυπα από την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Αθήνα μετέδωσε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star η Κατερίνα Τσαμούρη, αποκαλύπτοντας το παρασκήνιο της συνάντησης των δύο ηγετών που έχει συγκεντρώσει μεγάλο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον.

Αυτή είναι η διακήρυξη φιλίας που υπέγραψαν Μητσοτάκης - Ερντογάν

Δεκάδες Τούρκοι αλλά και δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο βρίσκονται από χθες στην Αθήνα προκειμένου να μη χάσουν ούτε...καρέ από τη δημοσιογραφική κάλυψη αυτής της επίσκεψης, είπε χαρακτηριστικά η διπλωματική συντάκτρια του Star. 

Ας δούμε όμως τα...παραλειπόμενα της επίσκεψης Ερντογάν.

Πρώτο και κυριότερο, τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Πέραν των 3.000 αστυνομικών στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή βρίσκονταν ακροβολισμένοι και ελεύθεροι σκοπευτές.

Ελεύθεροι σκοπευτές βρίσκονταν ακροβολισμένοι στα κτίρια πέριξ του Μεγάρου Μαξίμου  

Περίπου 10 αυτοκίνητα περιελάμβανε η συνοδεία του Τούρκου προέδρου, που βρισκόταν σε «ασφυκτικό κλοιό».

Οι άνδρες της συνοδείας του Ερντογάν μετέφεραν μάλιστα με μεγάλη προσοχή το δώρο προς την Κατερίνα Σακελλαροπούλου που ήταν ένα βάζο.

Οι άνδρες της αφάλειας του Ερντογάν μετέφεραν με προσοχή το εύθραυστο βάζο που έκανε δώρο ο Ερντογαν στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Άνδρες της συνοδείας του Ερντογάν μετέφεραν με προσοχή το εύθραυστο δώρο του Ερντογάν στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας προσέφερε από την πλευρά της στον Τούρκο πρόεδρο μια μαρμάρινη πιατέλα.

Σημειώνεται ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε δώρο στον Κυριάκο Μητσοτάκη στη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου ένα δώρο με ιδιαίτερο συμβολισμό δεδομένης της εμπόλεμης κατάστασης που επικρατεί στο Ισραήλ, ένα βιβλίο για την ιστορία της Γάζας.

Από τα χαριτωμένα παραλειπόμενα ήταν επίσης η παρουσία του συμπαθούς «πρωθυπουργικού» σκύλου, του Πίνατ, στο κεφαλόσκαλο του Μεγάρου Μαξίμου κατά την υποδοχή του Ερντογάν.

η παρουσία του συμπαθούς «πρωθυπουργικού» σκύλου, του Πίνατ, στο κεφαλόσκαλο του Μεγάρου Μαξίμου κατά την υποδοχή του Ερντογάν.

Υπό το... βλέμμα του Πίνατ η χειραψία Μητσοτάκη - Ερντογάν / Eurokinissi

Το μενού του γεύματος Μητσοτάκη - Ερντογάν

Περίπου μία ώρα διήρκησε το γεύμα εργασίας της ολομέλειας του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας στο Μέγαρο Μαξίμου, στο οποίο παρακάθησαν ο πρωθυπουργός, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και οι υπουργοί τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μενού είχε ντολμαδάκια, ταραμοσαλάτα, ψάρι, καλαμαράκια, χαλβά και φρούτα.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top