«Σπαρτιάτες»: Υπέρ της άρσης ασυλίας 11 βουλευτών η Βουλή 

Για εξαπάτηση των εκλογέων λόγω χειραγώγησης από τον Κασιδιάρη 

Υπέρ της άρσης ασυλίας 10 βουλευτών του κόμματος «Σπαρτιάτες» καθώς και ενός που έχει πλέον ανεξαρτητοποιηθεί, τάχθηκε η Ολομέλεια της Βουλής,  με συντριπτική πλειοψηφία, ώστε να διερευνηθεί από τη Δικαιοσύνη  η τυχόν τέλεση του αδικήματος της  εξαπάτησης των εκλογέων κατά τις πρόσφατες εθνικές εκλογές, λόγω χειραγώγησης από τον έγκλειστο Ηλία Κασιδιάρη.  

Αφορμή της έναρξης της έρευνας από τη Δικαιοσύνη ήταν οι δηλώσεις του προέδρου του κόμματος Βασίλη Στίγκα περί «εξωκοινοβουλευτικών κέντρων που λειτουργούν με όρους “Greek mafia”» και καθοδηγούν τους βουλευτές του.  

Της σημερινής ψηφοφορίας στη Βουλή είχε προηγηθεί απόφαση και ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής στην Ολομέλεια, υπέρ της άρσης της ασυλίας τους, ύστερα από το σχετικό αίτημα της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη.

Σπαρτιάτες: Επί 3 ώρες κατέθετε ο Στίγκας στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου 

Χαρακτηριστικό είναι ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την άρση ασυλίας ήταν ομόφωνο, με εξαίρεση μία μόνο ψήφο κατά της πρότασης διερεύνησης.  

Συγκεκριμένα:

-Από τους 286, συνολικά, βουλευτές που ψήφισαν, οι 285 υπερψήφισαν την άρση ασυλίας των 10 βουλευτών των «Σπαρτιατών» ενώ ένας την καταψήφισε.

-Από τους 285 που ψήφισαν για την άρση ασυλίας του ανεξάρτητου, πλέον, βουλευτή Κωνσταντίνου Φλώρου, υπέρ τάχθηκαν 284 βουλευτές, ενώ ένας τάχθηκε κατά.

Την άρση ασυλίας τους ζήτησαν και οι 11 βουλευτές που πήραν το λόγο «για να λάμψει όλη η αλήθεια», όπως υποστήριξαν, αρνούμενοι τις κατηγορίες για χειραγώγησή τους από τον Ηλία Κασιδιάρη.

Πρόεδρος «Σπαρτιατών» Β.  Στίγκας: Κινήσεις εντυπωσιασμού  

Ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών», Βασίλης Στίγκας, που δεν περιλαμβάνεται στο κατηγορητήριο, απέδωσε την δίωξη των βουλευτών σε «κινήσεις εντυπωσιασμού για να ρίξουν στην αρένα των Μέσων Ενημέρωσης λίγο αίμα» και απέρριψε τις κατηγορίες περί χειραγώγησης των βουλευτών του από τον Ηλία Κασιδιάρη.

Έρχεται άρσης ασυλίας 11 βουλευτών των Σπαρτιατών

Ο κ. Στίγκας κατηγόρησε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Μέσα Ενημέρωσης ότι «διαμοιράζουν ήδη τα ιμάτια των Σπαρτιατών» και ανέφερε ότι σε καμία περίπτωση ο ίδιος δεν θα μπορούσε να γίνει αχυράνθρωπος κανενός.

«Θέμα καθοδήγησης σε εμένα προσωπικά δεν υπήρξε ποτέ. Τουλάχιστον εγώ δεν μοιάζω με κανένα αρχηγό κόμματος που πέρασε από τη Βουλή. Ως άνδρας και ως πολιτικός ξέρω πολύ καλά να τιμώ τα πανταλόνια που φορώ. Ποτέ δεν εξαπατήσαμε τον ελληνικό λαό κατ’ εξακολούθηση πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες», τόνισε μεταξύ άλλων.

Σε ποιους βουλευτές αίρεται η ασυλία   
 
Οι βουλευτές των οποίων αίρεται η ασυλία είναι:

Αθανάσιος Χαλκιάς, Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς, Γιώργος Μανούσος, Αλέξανδρος Ζερβέας, Ιωάννης Δημητροκάλλης, Διονύσης Βαλτογιάννης, Γιώργιος Ασπιώτης, Μιχαήλ Γαυγιωτάκης, Ιωάννης Κόντης, Πέτρος Δημητριάδης, καθώς και ο Κωνσταντίνος Φλώρος ο οποίος έχει ανεξαρτητοποιηθεί από το κόμμα των «Σπαρτιατών».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top