Τέλος επιτηδεύματος: Ποιοι επαγγελματίες θα έχουν μείωση 50% το 2024

Επίδομα θέρμανσης και για το ρεύμα ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Στα μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο. Όπως είπε, θα υπάρχει τερμακτό εισόδημα για τους ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ θα δίνεται και μπόνους σε αυτούς.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, από το 2024 οι ελεύθεροι επαγγελματίες αποκτούν ένα σημείο αναφοράς για το τεκμαρτό εισόδημα που δε θα μπορεί να είναι χαμηλότερο του κατώτατου μισθού, δηλαδή 780 ευρώ.

«Δεν μπορεί ο εργοδότης να εμφανίζεται συχνά να εισπράττει πολύ λιγότερα χρήματα από ότι ο υπάλληλός του, από ό,τι ο εργαζόμενός του. Προχωρούμε, λοιπόν, σε μια τολμηρή παρέμβαση κοινωνικής δικαιοσύνης αλλά φυσικά και ενίσχυσης των δημοσίων εσόδων. Έτσι, από το 2024 οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι αποκτούν ένα σημείο αναφοράς για το τεκμαρτό τους εισόδημα, το οποίο δεν θα μπορεί να είναι κατώτερο του βασικού μισθού», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο

Στιγμιότυπο για το υπουργικό συμβούλιο / Φωτογραφία Eurokinissi 

Μητσοτάκης: «Μπόνους» μείωση στο τέλος επιτηδεύματος για επαγγελματίες

Ακόμα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι στους ελεύθερους επαγγελματίες θα δίνεται κίνητρο για τη φορολογική τους συνέπεια, με μείωση στο τέλος επιτηδεύματος.

«Αποκτούν και ένα σημαντικό επιπρόσθετο κίνητρο για τη φορολογική τους συνέπεια. Γιατί, παράλληλα, όσοι εμφανίζουν κέρδη πάνω από αυτό το κατώτατο τεκμαρτό όριο θα απαλλάσσονται, από το 2024, αυτομάτως από το 50% του τέλους επιτηδεύματος. Ενώ για τους υπόλοιπους η έκπτωση θα είναι της τάξης του 25%», επεσήμανε.

Μητσοτάκης: Επίδομα θέρμανσης και για το ρεύμα

Ακόμα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει επίδομα θέρμανσης και για όσους χρησιμοποιούν ρεύμα, αντί φυσικού αερίου ή πετρελαίο θέρμανσης.

«Θα εξετάσουμε σήμερα τέσσερα ακόμα μέτρα τα οποία σχετίζονται με τη στήριξη στις τιμές, στην ενέργεια. Με πρώτο βήμα και σημαντικότερο -θα μιλήσει για αυτά στη συνέχεια ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας- την επιδότηση νοικοκυριών που θερμαίνονται με ρεύμα», ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: 

«Είναι πολλά τα νοικοκυριά σήμερα τα οποία δε θερμαίνονται με φυσικό αέριο ή με πετρέλαιο θέρμανσης και αυτά αδικούνται από το υφιστάμενο πλαίσιο της επιδότησης ως προς το επίδομα θέρμανσης. Γι’ αυτό και προχωράμε σε αυτή τη σημαντική παρέμβαση. Είναι παρέμβαση που έχει να κάνει και με την κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά είναι μία παρέμβαση σημαντική και για την ανακούφιση από την ενεργειακή φτώχεια».

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top