«Πρεμιέρα» για τον ελληνοτουρκικό διάλογο

O διάλογος ξεκινά εντελώς διαφορετικά απ' ό, τι περιμέναμε

Ξεκινά κρίσιμη εβδομάδα για τα ελληνοτουρκικά. Σήμερα έγινε η πρώτη συνάντηση των ΥΠΕΞ των δυο χωρών για τη λεγόμενη «θετική ατζέντα» κι αύριο θα ξεκινήσει ο πολιτικός διάλογος.

Μητσοτάκης για αποτελέσματα: Δεν ήταν ιδιαίτερα καλή βραδιά για τη ΝΔ

Ο διάλογος ξεκινά εντελώς διαφορετικά απ' ό,τι περιμέναμε.

Με τον πόλεμο στην Μέση Ανατολή να έχει αλλάξει άρδην τα έως τώρα διπλωματικά δεδομένα και με φόντο την (εκ νέου) αντι-δυτική στροφή του Ταγίπ Ερντογάν, ο πήχης των προσδοκιών παραμένει χαμηλά. Το πρωί συναντήθηκαν Φραγκογιάννης - Ακσαπάρ στο υπεξ για τα πιο... βατά θέματα. Θετική ατζέντα. 

Αύριο Παπαδοπούλου -Ακσαπάρ για τον πολιτικό διάλογο. Θα μπουν στα βαθιά των ελληνοτουρκικών. Ανταλλαγή απόψεων. Όχι Υφαλοκρηπίδα-ΑΟΖ.   

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: «Το μήνυμα ελήφθη», λέει η κυβέρνηση

Αυτά από το νέο έτος. Στόχος να διατηρηθεί το καλό κλίμα ως το Ανώτατο Συμβούλιο του Δεκεμβρίου. Δεν είναι ίδιος ο Ερντογάν. Κατά Ισραήλ - εμείς υπέρ.

Αντιδρά στην παρουσία των ΗΠΑ - βγάζει navtex για ασκήσεις με πραγματικά πυρά. 

Ενώ εμείς ασκούμε κανονική διπλωματία. 

Ο Πρωθυπουργός  υπογράμμισε την ανάγκη να αποτραπεί μια ανθρωπιστική κρίση. Συμφώνησαν ότι είναι σημαντικό να φτάσει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, ενώ εξέφρασαν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο κλιμάκωσης και διάχυσης της κρίσης σε ολόκληρη την περιοχή. 

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top