Στη Γαλλία την Τετάρτη ο Δένδιας για την καθέλκυση της πρώτης Belharra

Αυξάνεται η ισχύς του Πολεμικού μας Ναυτικού με τη φρεγάτα «Κίμων»   

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την καθέλκυση της ελληνικής φρεγάτας Κίμων, που θα γίνει αύριο στα ναυπηγεία της Naval Group στη βορειοδυτική Γαλλία. Πρόκειται για το πρώτο πλοίο που θα παραλάβει το ελληνικό πολεμικό ναυτικό μετά από 25 χρόνια. 

Belhara: Ξεκίνησε η κατασκευή και της δεύτερης ελληνικής φρεγάτας
 

Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του Star στο Παρίσι Μαρία Δεναξά, η Τετάρτη 4 Οκτωβρίου θα είναι μια μεγάλη ημέρα για το Πολεμικό Ναυτικό μας καθώς θα πραγματοποιηθεί στα ναυπηγεία της Naval Group στη Βρετάνη, η επίσημη καθέλκυση της φρεγάτας «Κίμων». Πρόκειται για την πρώτη ελληνική ψηφιακή φρεγάτα που θα παραλάβει το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η παράδοση της φρεγάτας «Νέαρχος» το 2025 και της τρίτης φρεγάτας «Φορμίων» το 2026. 

Στην τελετή καθέλκυσης της φρεγάτας Κίμων στη Λοριάν της Γαλλίας ο Νίκος Δένδιας

Στην τελετή καθέλκυσης της φρεγάτας «Κίμων» στη Λοριάν της Γαλλίας ο Νίκος Δένδιας 

Η υπερσύγχρονη φρεγάτα «Κίμων» –όπως και οι άλλες δυο- θα διαθέτουν δυνατότητες συνεχούς ελέγχου του εναέριου και θαλάσσιου χώρου. Στην τελετή της καθέλκυσης θα παραστούν αύριο ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας και ο αρχηγός  του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Ιωάννη Δρυμουση ενώ τη γαλλική πλευρά θα εκπροσωπήσει ο υπουργός άμυνας της Γαλλίας Σεμπαστιάν Λεκορνί.  

Το 2025 παραδίδονται οι δύο πρώτες ελληνικές φρεγάτες «Μπελαρά»

Και διμερής συνάντηση Δένδια – Γάλλου Υπουργού Άμυνας στη Βάση των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων του ΠΝ της Γαλλίας    

Να σημειωθεί ότι μετά την τελετή καθέλκυσης της φρεγάτας, ο κ. Δένδιας θα μεταβεί στη βάση της Δύναμης Ειδικών Επιχειρήσεων του Πολεμικού Ναυτικού της Γαλλίας στην περιοχή, στην οποία θα έχει διμερή συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας της Γαλλίας.

Ο Υπουργός Άμυνας της χώρας μας θα μεταβεί και στο Ναυτικό Κλιμάκιο του Πολεμικού Ναυτικού στη Λοριάν, όπου θα συναντηθεί με τον διοικητή και το προσωπικό του.


Ολοκληρώνεται ο «Παρμενίωνας» 
Ολοκληρώνεται η άσκηση Παρμενίων στην οποία δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση σε επεισόδια που αφορούν στην άμεση επέμβαση των Ενόπλων Δυνάμεων για την ταχεία, αποφασιστική 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top