Το 2025 παραδίδονται οι δύο πρώτες ελληνικές φρεγάτες «Μπελαρά»

Σε πέντε ημέρες προσγειώνονται στην Τανάγρα και τα πρώτα έξι ελληνικά Ραφάλ

Δείτε το ρεπορτάζ από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star σχετικά με την κατασκευή της πρώτης ελληνικής φρεγάτας Μπελαρά

«Φωτιά» στο αφήγημα της «Γαλάζιας Πατρίδας» βάζει η Ελλάδα, επιταχύνοντας την εξοπλιστική της θωράκιση. Η αντίστροφη μέτρηση για την κατασκευή της πρώτης ελληνικής φρεγάτας Μπελαρά, ξεκίνησε.

Ερντογάν: Ανοίξαμε τα σύνορα – 18.000 μετανάστες πέρασαν στην Ευρώπη

Το 2025 ΔΥΟ υπερσύγχρονες φρεγάτες, εντάσσονται στον στόλο μας, ενώ την άλλη εβδομάδα προσγειώνονται στην Τανάγρα τα πρώτα έξι ελληνικά Ραφάλ.   

Ο Eρντογάν θυμήθηκε τη «γαλάζια πατρίδα» 

«Για χάρη της ασφάλειας της Γαλάζιας Πατρίδας πραγματοποιήσαμε πολλά σχέδια που καθιστούν πιο ισχυρό και αποτρεπτικό τον στόλο μας».
Ο Ερντογάν αναμασά το αφήγημα της «Γαλάζιας Πατρίδας», μετά από αρκετό καιρό αφωνίας κι ενώ εχθές ζητούσε διάλογο. Οι ειδήσεις που αφορούν στην εξοπλιστική μας θωράκιση μάλλον έφτασαν στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου. 

Στα Γαλλικά ναυπηγεία Παναγιωτόπουλος-Παρλί

Στο ναυπηγείο της NAVAL GROUP στο Λοριάν, όπου θα ναυπηγηθούν οι 3 -συνολικά- Ελληνικές φρεγάτες, ξεναγήθηκαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και η Γαλλίδα ομόλογός του, Φλοράνς Παρλί. 

Το 2024 θα παραδοθεί η πρώτη φρεγάτα στο Γαλλικό Ναυτικό και το 2025 δυο φρεγάτες στο Πολεμικό μας Ναυτικό. Παράλληλα, τρέχει κι η διαδικασία επιλογής νέων κορβετών για το Πολεμικό μας Ναυτικό, με την γαλλική GOWIND να αποτελεί φαβορί. 

Τουρκία: Βγάζει πλοία στο Αιγαίο για την άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα»

Μπελαρά και Ραφάλ θωρακίζουν την ανατολική μεσόγειο 

Σε 5 ημέρες προσγειώνονται στην Τανάγρα και τα πρώτα 6 Ελληνικά Ραφάλ. Μπελαρά και Ραφάλ θα θωρακίσουν Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Οι Τούρκοι ήδη προδίδουν την ανησυχία τους. Ζητούν αφοπλισμό των νησιών μας απειλώντας με πόλεμο. 

Ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε επίδοξο επιβουλέα, στέλνει από τον ακριτικό Έβρο, ο Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κων/νος Φλώρος: «Η απειλή είναι υπαρκτή. Θέλει προσπάθεια, ιδρώτα και καμιά φορά αίμα».

Δείτε εδώ το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top