«Μπαράζ» αλλαγών για το εκλογικό σώμα στον ΣΥΡΙΖΑ

Η μεγάλη «μάχη» για τους εκλογείς από τα επιτελεία Αχτσιόγλου-Κασσελάκη

Για τρίτη φορά στον ΣΥΡΙΖΑ άλλαξαν απόφαση για το ποιοι θα έχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές της Κυριακής. Η απόφαση, φυσικά, έχει πλούσιο παρασκήνιο, καθώς Κασσελάκης και Αχτσιόγλου επιδίδονται σε ένα μπρα-ντε-φερ, ψήφο-ψήφο.

«Φουντώνουν» οι αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ με την υποψηφιότητα Κασσελάκη

Ειδικότερα, όπως ανέλυσε στο Κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Μάρα Ζαχαρέα ο Γιώργος Ευγενίδης, σήμερα, είχαμε αλλαγή σε μια κρίσιμη παράμετρο που έχει να κάνει με το εκλογικό σώμα στον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που ενδέχεται να αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού την ερχόμενη Κυριακή. 

«Μπαράζ» αλλαγών για το εκλογικό σώμα στον ΣΥΡΙΖΑ

Έτσι, την Κυριακή θα μπορούν να ψηφίσουν περίπου 40.000 μέλη που ειχαν εγγραφεί στην εσωκομματική διαδικασία του 2022 ή και παλαιότερα, αλλά δεν προσήλθαν στις κάλπες την περασμένη Κυριακή. Από αυτούς είχε ζητηθεί να πάνε και να «ταυτοποιηθούν» ως χθες. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν περίπου 7.500 άτομα. Πρόκειται για ανενεργά μέλη, ανθρώπους που δεν συμμετείχαν, έχουν όμως την ιδιότητα του μέλους. 

Το επιτελείο Αχτσιόγλου έκρινε ότι από αυτή τη «δεξαμενή» των 40.000 θα μπορούσε να αντλήσει αρκετές ψήφους, γι' αυτό και επέμεινε. Άλλωστε, τη χωρίζουν 13.000 ψήφοι από τον Στέφανο Κασσελάκη, και η στήριξη Παππά σε Κασσελάκη και Τσακαλώτου σε Αχτσιόγλου σημαίνει ότι ξεκινούν περίπου από την ίδια αφετηρία. Άρα κάθε νέα ψήφος μετράει. Μένει να δούμε πώς θα προσεγγίσει αυτό το εκλογικό σώμα ο κ. Κασσελάκης. 

Πάντως, αν η διαφορά των δύο δεν είναι μεγάλη την Κυριακή, η Δευτέρα θα είναι μια πιο δύσκολη μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο νόημα ο Γιώργος Ευγενίδης. 

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top