Blue Horizon: Σκληρή κόντρα ΣΥΡΙΖΑ με τον Μ. Βαρβιτσιώτη για δήλωσή του

«Συγγνώμη» ζήτησε τελικά ο υπουργός Ναυτιλίας

Blue Horizon - Βαρβιτσιώτης: Οι δηλώσεις για την τραγωδία στον Πειραιά και η «συγγνώμη» του υπουργού Ναυτιλίας / Βίντεο από ΑΝΤ1

Πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε μετά τον θάνατο 36χρονου κατά τον απόπλου του επιβατηγού πλοίου Blue Horizon από τον  Πειραιά για την Κρήτη, που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη και για τον οποίο κατηγορούνται τρία μέλη του πληρώματος και ο πλοίαρχος. Αφορμή μια δήλωση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «απάνθρωπη».              

Πειραιάς: Πλήρωμα έσπρωξε 36χρονο από καταπέλτη πλοίου και σκοτώθηκε

«Την ώρα που η ελληνική κοινωνία είναι σοκαρισμένη από την αποτρόπαιη δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά, ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Βαρβιτσιώτης προέβη σε μια απάνθρωπη δήλωση», υποστήριξε συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του.

«”Υπάρχουν και αυτοί που θρηνούν για αυτούς που πήγαν να κάνουν την δουλειά τους και βρίσκονται κατηγορούμενοι για δολοφονία”», είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης εξισώνοντας το θύμα με τους θύτες αυτής της βαρβαρότητας. Δηλώνουμε τον αποτροπιασμό μας για τη δήλωση του κ. Βαρβιτσιώτη και θεωρούμε αυτονόητη την άμεση καταδίκη της από τον κ. Μητσοτάκη» ανέφερε επίσης στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.   

Πειραιάς: «Τον έριξαν στη θάλασσα και τον κοιτούσαν με απάθεια»

Βαρβιτσιώτης: Αδιανόητο κάποιοι να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά το γεγονός

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε:

Μ. Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα ξεπέρασε τους στόχους σε επενδύσεις και ανάπτυξη

«Σήμερα όλη η Ελλάδα είναι σοκαρισμένη από τον τραγικό θάνατο στον οποίο οδήγησαν με τις ενέργειές τους μέλη του πληρώματος του πλοίου «Blue Ηοrizon», τον 36χρονο συνάνθρωπό μας Αντώνη Καργιώτη.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στην οικογένειά του. Καταδικάζουμε τους ναυτικούς για τις παράνομες πράξεις τους. Αλλά και για το γεγονός ότι δεν τήρησαν τον απαράγραπτο κανόνα που αιώνες τώρα οι Έλληνες ναυτικοί τιμούν: να σώζουν τους ανθρώπους στη θάλασσα και όχι να τους πετούν σε αυτή, κάτω μάλιστα απ' αυτές τις συνθήκες.

Η Δικαιοσύνη έχει αναλάβει τον ρόλο που έχει για την απόδοση των ποινικών ευθυνών των υπαιτίων του τραγικού γεγονότος.

Ζήτησα τη διενέργεια κατεπείγουσας ΕΔΕ για τις διοικητικές ενέργειες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά ως προς τη διαχείριση του θανατηφόρου περιστατικού.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι αδιανόητο κάποιοι να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά το γεγονός και να με κατηγορήσουν για προσπάθεια εξίσωσης του θύματος με τους θύτες. Κάτι τέτοιο είναι αδιανόητο για μένα. Θέλω να διαβεβαιώσω την οικογένεια του θύματος ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να αποδοθούν οι ευθύνες σε αυτούς που πρέπει».

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Βαρβιτσιώτης έχει το θράσος να ζητάει και τα ρέστα - Να τον αποπέμψει ο Μητσοτάκης»
 

Σε ανταπάντησή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:       
 
Ο κ. Βαρβιτσιώτης όχι μόνο δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να ζητήσει έστω μια συγγνώμη για την απάνθρωπη δήλωση του, που προκάλεσε την κοινωνική κατακραυγή, αλλά έχει το θράσος να ζητάει και τα ρέστα. Ντροπή του!
 
Μετά από όλα αυτά, ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει παρά να τον αποπέμψει από τη θέση του. Όσο αργεί τόσο επιβεβαιώνει ότι τον καλύπτει.

Βαρβιτσιώτης: Η «συγγνώμη» που ζήτησε τελικά για το θέμα ο υπουργός Ναυτιλίας

Κατόπιν όλων τούτων, ο υπουργός Ναυτιλίας, επανερχόμενος στο μεγάλο θέμα που έχει σοκάρει το πανελλήνιο, ζήτησε συγγνώμη αν άθελά του κάποιοι εξέλαβαν την τοποθέτησή του ως «εξίσωση του θύματος με τον θύτη».

Ειδικότερα, με ανάρτησή του ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ζήτησε συγγνώμη για προηγούμενη δήλωσή του σχετικα με το τραγικό συμβάν που έλαβε χώρα χθες βράδυ στον καταπέλτη του «Blue Horizon», κατά τον απόπλου του από το λιμάνι του Πειραιά και είχε ως συνέπεια τον θάνατο του 36χρονου άνδρα.

«Ζητώ συγγνώμη αν άθελά μου με λανθασμένη διατύπωση, ενδεχομένως κάποιοι εξέλαβαν την καταδίκη μου προς το περιστατικό και την ανάγκη διαλεύκανσής του, ως εξίσωση του θύματος με τον θύτη» υπογράμμισε ο υπουργός Ναυτιλίας και πρόσθεσε: «Ο Αντώνης και η οικογένειά του είναι τα μεγάλα θύματα αυτής της τραγωδίας».

Για την τραγωδία, μίλησε επίσης στον ΑΝΤ1 όπου ανέφερε: 

«Θα ήθελα αρχικά, να ζητήσω συγγνώμη, αν άθελά μου, οι δηλώσεις μου εξίσωσαν τη θέση του θύματος με του θύτη», είπε και τόνισε ότι προσπαθεί να επικοινωνήσει με την οικογένεια του θύματος.

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο εδήσεων και στη Ρίτσα Μπιζόγλη, χαρακτήρισε «κτηνώδη και απάνθρωπη» την συμπεριφορά των μελών του πληρώματος απέναντι στον 36χρονο, κάνοντας σαφές ότι «δεν θα αφήσουμε σε καμία περίπτωση την κοινωνία να μετατραπεί σε ζούγκλα και θα ζητήσουμε τις ευθύνες όπου κι αν βρίσκονται».

Και συνέχισε σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως, «έχω δώσει εντολή και ήδη διενεργείται κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, τα αποτελέσματα της οποίας θα έχω αύριο, για διερεύνηση των αιτιών και των συνθηκών κάτω από τις οποίες συνέβη το αποτρόπαιο περιστατικό, για το ποιες ευθύνες έχει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, για το αν τηρήθηκαν οι βάρδιες που προβλέπονται».

Τέλος ο υπουργός επεσήμανε πως «σήμερα θρηνεί η ελληνική ναυτιλία και η ελληνική ακτοπλοΐα», ενώ δήλωσε σοκαρισμένος για το γεγονός ότι το πλήρωμα θεώρησε πως μπορούσε να συνεχίσει το ταξίδι του ενώ γνώριζε το τι έχει προηγηθεί, προσθέτοντας πως, «το υπουργείο Ναυτιλίας θα διερευνήσει και τυχόν ευθύνες που μπορεί να έχει η εταιρεία για την υπόθεση, πέρα από την ευθύνη του πλοιάρχου».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top