Μ. Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα ξεπέρασε τους στόχους σε επενδύσεις και ανάπτυξη

Τι είπε ο Αναπληρωτής ΥΠΕΞ στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

«Οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να εκπέμψουν στο προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ένα μήνυμα αποφασιστικότητας απέναντι στις αναταράξεις του διεθνούς τραπεζικού συστήματος». Αυτό τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης προσερχόμενος σήμερα στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει τις προκλήσεις με αισιοδοξία, καθώς έχει καταφέρει να ξεπεράσει τους στόχους τόσο ως προς τις επενδύσεις όσο και την ανάπτυξη.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θέλει εμβάθυνση της ενιαίας αγοράς, η οποία καθιστά την Ευρώπη πυλώνα διεθνούς οικονομικής σταθερότητας και τόνισε ότι το στοίχημα της Ψηφιακής Μετάβασης με την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και τον μετασχηματισμό της ευρωπαϊκής οικονομίας πρέπει να κερδηθεί.

Σε ό,τι αφορά την ενεργειακή κρίση, ο Αναπληρωτής Υπουργός επισήμανε ότι οι πρωτοβουλίες και οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης στην Ευρώπη έφεραν αποτελέσματα καθώς οι τιμές του φυσικού αερίου μειώθηκαν και τα αποθέματα αυξήθηκαν.

Σημείωσε ακόμη ότι πρέπει να συνεχίσουμε να επενδύουμε στις ανανεώσιμες πηγές και να θωρακίσουμε ακόμα περισσότερο το ευρωπαϊκό σύστημα παραγωγής ενέργειας ώστε να μην είναι εκτεθειμένο σε εξωγενείς παράγοντες. Αναφερόμενος στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε ότι «είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε τα εγκλήματα πολέμου μέσω του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, αλλά και να ζητήσουμε και από αυτούς που δε συμμετείχαν στις κυρώσεις να το κάνουν, έστω και σήμερα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top