Μιχαηλίδου: Τριπλασιάζονται οι θέσεις των βρεφών στους παιδικούς σταθμούς

«Tα βιβλία είναι διαθέσιμα στα σχολεία πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι»

Όσα είπε η η υφυπουργός Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου για τις θέσεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα βιβλία και τα εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία/  βίντεο από εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ

Τριπλασιάζονται οι θέσεις των βρεφών στους παιδικούς σταθμούς, όπως προανήγγειλε η υφυπουργός Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα, η υφυπουργός τόνισε πως στην Ελλάδα καταγράφεται η χαμηλότερη συμμετοχή βρεφών, παιδιών δηλαδή ηλικίας από 0- 2,5 ετών σε σταθμούς, ευρωπαϊκά. 

Όπως είπε, από τα 200.000 βρέφη στην Ελλάδα, αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόλις 25.000 διαθέσιμες θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. 

Βρεφονηπιακοί σταθμοί σε επιχειρήσεις: Ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις 

«Με 200 εκατομμύρια ευρώ χρηματοδοτούμε πάνω από το 50% του κόστους ανέγερσης βρεφικών σταθμών, έτσι ώστε από 25.000 θέσεις σε βρεφονηπιακούς να έχουμε 75.000 μέσα σε τρία χρόνια», σημείωσε. 

Αναφερόμενη στους καθηγητές και τα βιβλία, η κ. Μιχαηλίδου διαβεβαίωσε πως τουλάχιστον τα βιβλία είναι διαθέσιμα στα σχολεία πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στις 11 Σεπτεμβρίου.

«Φέτος, τα βιβλία του δημοτικού βρίσκονται στο σχολεία από τον Ιούνιο, του Λυκείου από τον Ιούλιο και του Γυμνασίου από τον Αύγουστο. Σήμερα που μιλάμε, δεν υπάρχει χωριό ή νησί ή πόλη που να μην έχει βιβλία. Η αγωνία αυτή παιδιών και γονιών είναι παρελθόν» τόνισε. 

Ως προς τα εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία, η Δόμνα Μιχαηλίδου σημείωσε πως «αύριο ή μεθαύριο βγαίνουν οι λίστες των αναπληρωτών καθηγητών. Μέχρι και 28 Αυγούστου είχαν προθεσμία για να καταθέσουν οι αναπληρωτές καθηγητές τις γεωγραφικές περιφέρειες της προτίμησής τους» διευκρίνισε.

Η ίδια επισήμανε πως «προτεραιότητα μας είναι οι μόνιμοι καθηγητές. Είναι σημαντικό και για τα παιδιά να χτίζουν σχέση εμπιστοσύνης, αλλά και για τους εκπαιδευτικούς να προγραμματίζουν τη ζωή τους». 

Στις 28.000 προσλήψεις της τριετίας προστέθηκαν ακόμη 3.700 μόνιμοι καθώς «κοιτάμε να πληρωθούν τα κενά από αναπληρωτές», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top