Κλείδωσε η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στη Νέα Υόρκη

Θα προηγηθεί στις 5 Σεπτεμβρίου η επίσκεψη του Γ. Γεραπετρίτη στην Άγκυρα

To ρεπορτάζ του Γιώργου Ευγενίδη από το Βίλνιους για τη συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν στις 12 Ιουλίου 2023/ Μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά αναμένονται μέσα στον Σεπτέμβριο, με απώτερο σκοπό την επανεκκίνηση των διμερών σχέσεων. Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι προετοιμασίες για τη νέα συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, στις 18 -20 Σεπτεμβρίου.

Μητσοτάκης - Ερντογάν: Όσα είπαν όταν δεν κατέγραφαν οι κάμερες

Θα προηγηθεί στις 5 Σεπτεμβρίου η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη, στην Άγκυρα, όπου ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του, Χακάν Φιντάν.

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στο Βίλνιους/ Eurokinissi

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στο Βίλνιους/ Eurokinissi

«Θέλουμε να είμαστε συνεπείς στο χρονοδιάγραμμα που θέσαμε μετά τη συνάντηση των δυο ηγετών στο Βίλνιους. Θα συζητηθούν επίσης θέματα διμερών σχέσεων και θέματα που αφορούν την τήρηση χρονοδιαγραμμάτων καθώς και ζητήματα επικαιρότητας που αφορούν την περιοχή. Θα συνεχιστεί ο διάλογος και θα προετοιμαστεί η νέα συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν στον ΟΗΕ καθώς και η επικείμενη διοργάνωση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας Τουρκίας» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφορικά με την ατζέντα συνάντησης Γεπραπετρίτη-Φιντάν στην Τουρκία.

Μητσοτάκης – Ερντογάν: Στόχος ο οδικός χάρτης για επίλυση της διαφοράς  

Πρόσθεσε ότι αυτές οι πρωτοβουλίες λαμβάνουν χώρα την ώρα που η Ελλάδα ενισχύεται γεωπολιτικά, και αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνάντηση των ηγετών των Βαλκανίων, καθώς και την επίσκεψη του Ινδού πρωθυπουργού, λέγοντας ότι η σχέση μας με την Ινδία έχει γίνει στρατηγική.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top