Δολοφονία οπαδού στη Νέα Φιλαδέλφεια: Την παραίτηση Οικονόμου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Tα αναπάντητα ερωτήματα που θέτουν Φάμελλος και Αχτσιόγλου

«Αντί για αποποίηση ευθυνών και δηλώσεις δήθεν αποφασιστικότητας, ο κ. Οικονόμου θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί» εξέφρασε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια με Κροάτες χουλιγκανς, που οδήγησαν στη δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ.

Νέα Φιλαδέλφεια: Αυτός είναι ο 29χρονος οπαδός της ΑΕΚ που δολοφονήθηκε

Νωρίτερα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, ανακοίνωσε πως έδωσε εντολή για απομάκρυνση επτά αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

Οικονόμου για δολοφονία οπαδού ΑΕΚ: Απομακρύνονται 7 αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ

Η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

«Αν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Οικονόμου νομίζει ότι θα κρυφτεί από τις ευθύνες του με την απομάκρυνση επτά αξιωματικών, είναι γελασμένος.

Αντί για αποποίηση ευθυνών και δηλώσεις δήθεν αποφασιστικότητας, ο κ. Οικονόμου θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί.

Θα ήταν το ελάχιστο δείγμα ευθιξίας για το γεγονός ότι κομβόι με ακροδεξιούς χούλιγκαν από την Κροατία διέσχισαν ανενόχλητοι τη χώρα μέχρι την Αθήνα και δολοφόνησαν έναν νέο άνθρωπο».

Φάμελλος: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντί να προσθέτει ασφάλεια δημιουργεί ανασφάλεια

«Δυστυχώς έχουμε ακόμα ένα περιστατικό, όπου η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αντί να προσθέτει ασφάλεια, δημιουργεί ανασφάλεια» δήλωσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος, για τη δολοφονία του 29χρονου στη Νέα Φιλαδέλφεια, στο περιθώριο της επίσκεψής του στο Πυροφυλάκιο Π3, στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.

«Πρέπει να κάνουμε κάτι πριν είναι αργά. Η πολιτική δεν γίνεται μόνο με δηλώσεις. Η πολιτική γίνεται αλλάζοντας με μεγάλες μεταρρυθμίσεις τη ζωή μας και απαιτούμε μία μεγάλη μεταρρύθμιση στην ασφάλεια της κοινωνίας μας» τόνισε.

«Το τραγικό αυτό περιστατικό έρχεται, δυστυχώς, να προστεθεί στα περιστατικά της αθλητικής βίας, αλλά και της ανασφάλειας που ζει η κοινωνία μας. Οργανωμένοι ακροδεξιοί χούλιγκανς από την Κροατία πέρασαν όλη την Ελλάδα και έφτασαν, πιθανά με ένα οργανωμένο σχέδιο, στη Φιλαδέλφεια» είπε ο κ. Φάμελλος και αφού εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του νέου που έχασε τη ζωή του, συνέχισε: «Πρώτα από όλα θεωρώ ότι πρέπει να κάνουμε κάτι πιο σημαντικό από τις δηλώσεις για τα θέματα της αθλητικής βίας αλλά και γενικότερα της βίας. Το "φτάνει πια" δεν αρκεί, όπως δεν αρκούν και τα συλλυπητήρια.

Υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα: Πώς μπήκαν οι οργανωμένοι ακροδεξιοί χούλιγκαν στην Ελλάδα; Παρακολούθησε κανείς την πορεία τους; Υπήρχε επιχειρησιακό σχέδιο; Υπάρχει πλάνο της αστυνομίας; Τι λέει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη;».

Αχτσιόγλου: «Αμείλικτα τα ερωτήματα και οι ευθύνες της κυβέρνησης για την τραγωδία στη Νέα Φιλαδέλφεια»

«Ένας νέος άνθρωπος δολοφονήθηκε έξω από τo γήπεδο της ΑΕΚ, σε μία επιδρομή χούλιγκαν στο κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας», αναφέρει σε δήλωσή της η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου και χαρακτηρίζει «αμείλικτα» τα ερωτήματα για την κυβέρνηση και την αστυνομία: «Πώς Κροάτες ακροδεξιοί χούλιγκαν διέσχισαν σε κομβόι τη χώρα, ανενόχλητοι, με στόχο την επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ υπήρχε απαγόρευση μετακίνησης οπαδών από την UEFA; Η Ελληνική Αστυνομία και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη γνώριζαν ή όχι, παρακολουθούσαν ή όχι την πορεία των χούλιγκαν, γνώριζαν ή όχι τις διασυνδέσεις τους με Έλληνες χούλιγκαν; Γιατί δεν έγινε καμία ενέργεια να σταματήσει το κομβόι θανάτου που κατευθυνόταν στην Αθήνα; Πώς κατάφεραν οι χούλιγκαν να διασχίσουν όχι μόνο την εθνική οδό αλλά και την πόλη, να πάρουν οργανωμένοι σε τάγμα εφόδου τον ηλεκτρικό και να φτάσουν μέχρι το γήπεδο της ΑΕΚ;».

«Ο κ. Οικονόμου οφείλει να δώσει όλες τις απαντήσεις και ο κ. Μητσοτάκης να ξεκαθαρίσει αν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και τα αρμόδια στελέχη της αστυνομίας παραμένουν στη θέση τους μετά από αυτή την τραγωδία», καταλήγει η Ε. Αχτσιόγλου.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top