Mητσοτάκης: Φωτιές και καύσωνας στην ατζέντα της Έκτακτης Σύσκεψης

Κικίλιας: Έκκληση για προσοχή από όλους

Σε 34 δευτερόλεπτα ο Guardian  αποτυπώνει το μέγεθος της καταστροφής που ξέσπασε πριν δυο μέρες στον Κουβαρά. 

Φωτιές: Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας ο  Μητσοτάκης  

Το πέρασμα της φωτιάς άφησε μόνο στάχτη και καμένες περιουσίες. 

Μητσοτάκης: Φωτιές και καύσωνας στην ατζέντα της Έκτακτης Σύσκεψης 

Σε σύσκεψη που έγινε στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί σε όλα τα μέτωπα , όπου επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις, όπως τα Σινούκ που να προσπαθούν να περιορίσουν τη φωτιά σε Ρόδο και Δερβενοχώρια. 

Μητσοτάκης για πυρκαγιές: Πρώτο μέλημα οι ζωές - Άμεση καταγραφή ζημιών

Κικίλιας: Έκκληση για προσοχή από όλους

«Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Δε νοείται αμέλεια, δε νοείται πρόκληση πυρκαγιάς από αμέλεια. Δε νοείται θερμική εργασία. Παρακαλώ πάρα πολύ όλους, να βοηθήσουν σε αυτή την πολύ μεγάλη προσπάθεια» δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας. 

Με τους άνδρες της αστυνομίας στην Μάντρα βρέθηκε αργά χθες το βράδυ ο υπουργός προστασίας του πολίτη Νότης Μηταράκης. 

«Να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου, την ευγνωμοσύνη μου στους άνδρες και τις γυναίκες της ελληνικής αστυνομίας που καταβάλουν μια υπεράνθρωπη προσπάθεια» δήλωσε ο Νότης Μηταράκης.  

Η αντιπολίτευση στα καμμένα 

Φάμελλος: Προέχει η αποκατάσταση των ζημιών 

Απεγνωσμένους ανθρώπους βρήκε στα χαλάσματα των σπιτιών τους ο Σωκράτης Φάμελλος που επισκέφτηκε το πρωί τον Δήμο Σαρωνίδας.

«Προέχει η αποκατάσταση της κοινωνικής και της οικονομικής λειτουργίας. Σε δεύτερο χρόνο θα μιλήσουμε για την πρόληψη και την πυρόσβεση» δήλωσε. 

Ανδρουλάκης: Όχι κροκοδείλια δάκρυα από την κυβέρνηση

« Είναι η μεγαλύτερη καταστροφή τα τελευταία τριάντα χρόνια. Δεν έχει ξαναγίνει. Αντί η κυβέρνηση να χύνει κροκοδείλια δάκρυα μπροστά στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, έχει χρέος να πάρει ορισμένες πολίτικες  πρωτοβουλίες με ενίσχυση των μηχανισμών πρόληψης» τόνισε. 

Η αντιπολίτευση για τις πυρκαγιές

«Yπάρχουν συγκεκριμένα  ζητήματα όσον αφορά για ακόμη μια χρονιά στην ετοιμότητα  του κρατικού μηχανισμού» δήλωσε ο Γιάννης Γκιόκας, βουλευτής ΚΚΕ. 

«Πως συμβιβάζεται η ανάθεση καθηκόντων του οδηγού ασθενοφόρου σε πυροσβέστες την ώρα που θα πρέπει οι πυροσβέστες να είναι επικεντρωμένοι στα ζητήματα πολιτικής προστασίας;» ανέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. 

«Το μυαλο μας ο νους μας και η ψυχή μας βρίσκεται αυτή τη στιγμή εις τους συμπολίτες μας οι οποίοι δοκιμάζονται στην πύρινη λαίλαπα ανά την επικράτεια» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Σπαρτιατών, Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς. 


Δείτε το μεσημεριανό δελτίο του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top