Τουρκικά παζάρια: Χαμηλούς τόνους κρατά  η Αθήνα ενόψει Βίλνιους

 Ο όρος της ομοφωνίας κρίσιμος παράγοντας στην ένταξη Τουρκίας στην ΕΕ  

Η Αθήνα κρατά χαμηλούς τόνους  στο θέμα των «παζαριών» της Τουρκίας στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, όπως μετέδωσε η διπλωματική συντάκτρια του Star Κατερίνα Τσαμούρη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, από το Υπουργείο Εξωτερικών. Ο λόγος είναι ότι δε  θέλει να χαλάσει το κλίμα, λίγες ώρες πριν τη συνάντηση της Τετάρτης.

«Παζάρια» Ερντογάν για Σουηδία: Να ανοίξει η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ

Διπλωματικοί κύκλοι, ξεκαθαρίζουν βέβαια ότι το να συσχετίζει ο Ερντογάν την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ με την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ είναι... άκυρο και δε συνδέονται σστα ίδια θέματα. Οι ίδιες πηγές λένε ότι η Ελλάδα ήταν ανέκαθεν υπέρ της ενταξιακής προοπτικής της Τουρκίας, αλλά υπό όρους,  να λειτουργεί δηλαδή βάσει του διεθνούς δικαίου.. 

 Ελλάδα - Τουρκία: Σε «παράθυρο ευκαιρίας» προσβλέπει η κυβέρνηση 

Πάντως, ο Ερντογάν θα πρέπει να έχει στο νου του ότι για να μπει η χώρα του στην ΕΕ απαιτείται ομοφωνία των κρατών-μελών. Άρα, θα πρέπει να συναινέσει και η... Σουηδία,  την οποία μέχρι τώρα εκβιάζει. 

Μπάιντεν: Να ενισχυθούν στρατιωτικά τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία

Σήμερα, ενόψει της μεθαυριανής συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης συντόνισαν τις κινήσεις τους. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top