Κωνσταντοπούλου: Γιατί δε δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Βελόπουλος: Αφήνετε να μπαίνουν στη χώρα λαθρομετανάστες

Έντονη κριτική στους βουλευτές της πλειοψηφίας αλλά και της αντιπολίτευσης που απουσίαζαν από την «κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία» για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση άσκησε η επικεφαλής Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά τη δευτερολογία της σήμερα στην Βουλή.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, η διαδικασία έγινε «με τρόπο υποβαθμισμένο και αναντίστοιχο με τη σοβαρότητά» της, ενώ χαρακτήρισε «δείγμα αλαζονείας» και «παλαιοκομματισμού» την «απροκάλυπτη απουσία τη ΚΟ της ΝΔ». 

Βουλή: Bullying επειδή είναι γυναίκα κατήγγειλε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

«Ακόμα και κορυφαίοι υπουργοί μίλησαν με σχεδόν άδεια αίθουσα της Ολομέλειας από κυβέρνηση και από το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της αντιπολίτευσης. Αυτό δεν συνάδει με τον όρκο που δώσαμε να υπηρετούμε το Σύνταγμα, τη Δημοκρατία και τον ελληνικό λαό. Δεν υπηρετούμε τη Δημοκρατία όταν η Βουλή αντί για κοιτίδα της δημοκρατικής λειτουργίας, μετατρέπεται σε άδειο θέατρο όπου εκφωνούνται παράλληλοι μονόλογοι χωρίς κανείς να ακούει κανέναν και κανείς να απαντάει σε κανέναν», υπογράμμισε. 

Συνεχίζοντας, η κυρία Κωνσταντοπούλου προχώρησε στην «κωδικοποίηση» των λόγων για τους οποίους η Πλεύση Ελευθερίας δεν προτίθεται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Συγκεκριμένα ανέφερε δέκα λόγους, οι οποίοι περιλαμβάνουν: την «παρουσία-απουσία» των βουλευτών τής πλειοψηφίας στη διαδικασία, τη χάραξη πολιτικής χωρίς να βρίσκεται στο επίκεντρο ο άνθρωπος και η ανθρώπινη ευημερία, την μη αναφορά στην προστασία της πρώτης κατοικίας και των υπερχρεωμένων πολιτών, την μη εξαγγελία πολιτικής για την ασφάλεια των μεταφορών και των σιδηροδρόμων, ειδικά μετά την τραγωδία των Τεμπών, την μη τοποθέτηση της κυβέρνησης έναντι την πρότασης της Πλεύσης Ελευθερίας για την αναθεώρηση τριών άρθρων του Συντάγματος που έχουν να κάνουν με την κατάργηση της βουλευτικής και της υπουργικής ασυλίας και του διορισμού της ηγεσίας τής Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση, την επιμονή της κυβέρνησης για την κατάργηση του άρθρου 16, την ΠΝΠ της κυβέρνησης για την απασχόληση των πυροσβεστών προκειμένου να καλύψει τα κενά στη δημόσια υγεία, την μη αναβάθμιση της πολιτικής προστασίας εν μέσω αντιπυρικής περιόδου, την «αδιαφανή και άδηλη εξωτερική πολιτική» και τέλος την μη εξαγγελία πειστικής πολιτικής για την εξάλειψη όλων των διακρίσεων.

Κεφαλά: Η ανάρτηση μετά την κατακραυγή - «Δεν υποστηρίζω τους Σπαρτιάτες»

Κλείνοντας, η κυρία Κωνσταντοπούλου σημείωσε πως ακούστηκαν και «θετικές τοποθετήσεις» όπως η ανάκτηση δημοσίου ελέγχου της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ και η πολιτική για την ανάκτηση των Γλυπτών του Παρθενώνα, τονίζοντας πως δεν είναι «αυτοσκοπός» της Πλεύσης Ελευθερίας να αντιτίθεται σε όλα, ζητώντας ωστόσο παράλληλα από την κυβέρνηση να ακούει την «κριτική και τις επισημάνεις» της αντιπολίτευσης.

Νατσιός: Οι ηλεκτρονικές ταυτότητες δίνουν δυνατότητα φακελώματος

«Η Νίκη τάσσεται κατά της έκδοσης των νέων ηλεκτρονικών ταυτοτήτων τις οποίες θεωρεί "φακέλωμα"», ανέφερε κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ο πρόεδρος του κόμματος, Δημήτρης Νατσιός, και τόνισε πως για το κόμμα του η ψήφος έχει και πνευματική διάσταση.

Αντιδράσεις για το «μάθημα αγνότητας» στα σχολεία

Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Νατσιός αναφέρθηκε στο θέμα της ακρίβειας λέγοντας ότι δεν άκουσε «κάποιο σπουδαίο μέτρο για την καταπολέμησή» της ενώ χαρακτήρισε τα "pass", «σοβιετικού τύπου κουπόνια, για επαίτες και όχι πολίτες».

Ο Δημήτρης Νατσιός τάχθηκε κατά της έκδοσης των νέων ηλεκτρονικών ταυτοτήτων

Ο Δημήτρης Νατσιός τάχθηκε κατά της έκδοσης των νέων ηλεκτρονικών ταυτοτήτων

Συνεχίζοντας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν δεσμεύτηκε για την πάταξη του λαθρεμπορίου, έκανε λόγο για «υπερφορολόγηση» και πρότεινε την πλήρη διαγραφή των προσαυξήσεων για την εφάπαξ εξόφληση της κύριας οφειλής, για χρέη φυσικών και νομικών προσώπων προς το Δημόσιο.

Ο κ. Νατσιός τάχθηκε επίσης κατά της έκδοσης των νέων ηλεκτρονικών ταυτοτήτων και υποστήριξε πως «πρόκειται για μία ταυτότητα με δυνατότητα γεωεντοπισμού και συλλογής πληροφοριών και φακελώματος του πολίτη» ενώ διερωτήθηκε εάν «θα υπάρχει δυνατότητα προαιρετικότητας ή θα κινδυνεύει ο πολίτης που δεν θέλει να την πάρει, να τεθεί εκτός κοινωνίας και δικαιωμάτων, ως πολίτης δεύτερης κατηγορίας». 

Μιλώντας για τη Δημόσια Υγεία έκανε λόγο για «καταστροφή» και «πολυετές έγκλημα», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως κατά την διάρκεια της πανδημίας, «εκμεταλλεύτηκε την τρομακτική πίεση που υπέστη το δημόσιο σύστημα υγείας, ως ευκαιρία για να το αποτελειώσει».

«Ολοένα και πιο συχνά βλέπουμε περιπτώσεις ανθρώπων να πεθαίνουν αβοήθητοι, διότι δεν βρίσκουν ένα ασθενοφόρο να τους παράσχει τις πρώτες βοήθειες και να τους μεταφέρει στο νοσοκομείο. Αντικρίζουμε ακόμα και τριτοκοσμικές εικόνες που μας προκαλούν θλίψη και ντροπή, με ασθενείς να μεταφέρονται σε καρότσες αγροτικών για να σωθεί η ζωή τους, ελλείψει ασθενοφόρων».

Στο θέμα της ενδεχόμενης αναθεώρησης του Συντάγματος επανέλαβε τα ερωτήματα που είχε θέσει και κατά την πρωτολογία του για το εάν η κυβέρνηση σκοπεύει «να διαγράψει το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος από την προμετωπίδα του Συντάγματος» και εάν θα προχωρήσει στην αναθέωρηση των άρθρων για τις σχέσεις Εκκλησίας και κράτους και την αποστολή της Εκπαίδευσης. 

Βελόπουλος: Αφήνετε να μπαίνουν στη χώρα λαθρομετανάστες

Στη Συμφωνία των Πρεσπών, την τραγωδία στα Τέμπη, την εξωτερική πολιτική, την «παράνομη είσοδο λαθρομεταναστών» στη χώρα αλλά και την επικείμενη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Πέρασαν δύο 24ωρα που προσπαθήσαμε να πείσουμε ορισμένους να συναινέσουν τουλάχιστον για τα Τέμπη σε επίπεδο ανθρωπιάς. Πολλοί δάκρυσαν, πολλοί πόνεσαν, αγωνιούν, αλλά ουδείς είχε την ανθρωπιά να υπογράψει την εξεταστική» δήλωσε στην αρχή της δευτερολογίας του.

Στη Συμφωνία των Πρεσπών, την τραγωδία στα Τέμπη, την εξωτερική πολιτική, την «παράνομη είσοδο λαθρομεταναστών» στη χώρα αλλά και την επικείμενη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος

Στη Συμφωνία των Πρεσπών, την τραγωδία στα Τέμπη, την εξωτερική πολιτική, την «παράνομη είσοδο λαθρομεταναστών» στη χώρα αλλά και την επικείμενη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος

Τα «πυρά» του έστρεψε στον πρωθυπουργό, λέγοντας: «Όταν έχεις έναν πρωθυπουργό που αντί να τηρήσει αυτό που υποσχέθηκε ο ίδιος: “23 Φεβρουαρίου 2016 δεσμεύομαι για εξεταστική επιτροπή για την περίοδο Βαρουφάκη”, που μας οδήγησε σε κλείσιμο τραπεζών και capital controls. Πόση αναξιοπιστία μπορεί να έχει ένας άνθρωπος;».

Κατήγγειλε επιπλέον ωμή παραβίαση της συμφωνίας των Πρεσπών και είπε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση: «Υπογράψτε εξεταστική επιτροπή».

«Δε ντρέπεται η Νέα Δημοκρατία και ο πρωθυπουργός να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο η Ελλάδα; Πολλοί απορούν. Θα σας αποδείξω γιατί σήμερα το πρωί ο υπουργός εξωτερικών ο κύριος Γερπαπετρίτης έκανε δήλωση για ωμή παραβίαση διεθνούς δικαίου», συμπλήρωσε ο κ. Βελόπουλος και προχώρησε σε ανάγνωση της ανάρτησης του κ. Γεραπετρίτη.

Και συνέχισε: «Θα μας πει ο Μητσοτάκης γιατί του τηλεφώνησε ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ. Γιατί έφυγε; Ήξερε τί θα ακούσει και όποτε είναι να ακούσει κάτι που θα τον ενοχλήσει φεύγει».

Αναφορικά με την εξωτερική πολιτική, ο κ. Βελόπουλος δήλωσε: «Τους παρατάει η Σαουδική Αραβία και δεν έχουν το θάρρος να πάρουν τα Patriot πίσω. Αυτά που τους έδωσε δωρεάν η Ελλάδα. έφυγαν (τα Patriot) και πήγαν στην Σαουδική Αραβία για να προστατέψουμε τους Σαουδάραβες και τώρα δεν το ζητάνε πίσω. Φέρτε πίσω τα Patriot».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Βελόπουλος ανέφερε ότι «καταχωρήθηκε ο όρος τουρκικό Αιγαίο, άλλη μια επιτυχία της κυβέρνησης».

Ο κ. Βελόπουλος, ωστόσο, μιλώντας για την κτηνοτροφία στη χώρα μας, υπέπεσε σε μια απρέπεια ως προς τους πολίτες που ψήφισαν Νέα Δημοκρατία: «Τόσα είναι τα πρόβατα. Α, ναι, είχατε και 40% που σας ψήφισαν…».

Στίγκας: Οι «Σπαρτιάτες» είμαστε πλέον η εθνική φωνή όλων των Ελλήνων

«Ο ελληνικός λαός σύσσωμος θα αντιταχθεί και θα σταθεί όρθιος φυλάσσοντας Θερμοπύλες και πολεμώντας ντόπιους και ξένους εχθρούς που οραματίζονται μία Ελλάδα χωρίς σύνορα, θρησκεία, αξίες, πολιτισμό και ιστορία. Εμείς, οι ”Σπαρτιάτες”, είμαστε πλέον η εθνική φωνή όλων των Ελλήνων», τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος Σπαρτιάτες, Βασίλης Στίγκας, στην τοποθέτησή του επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Αναφερόμενος στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, ο κ. Στίγκας είπε πως νόμιζε πως «με όλα αυτά που άκουγα, ότι βρισκόμουν σε μια άλλη χώρα, πιθανόν σε κάποια ευρωπαϊκή, όπου κυριαρχούν η σοβαρότητα, η αλήθεια, οι νόμοι και το κράτος δικαίου».

Αναφερόμενος στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, ο κ. Στίγκας είπε πως νόμιζε πως «με όλα αυτά που άκουγα, ότι βρισκόμουν σε μια άλλη χώρα» / Eurokinissi - Γιώργος Κονταρίνης

Αναφερόμενος στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, ο κ. Στίγκας είπε πως νόμιζε πως «με όλα αυτά που άκουγα, ότι βρισκόμουν σε μια άλλη χώρα» / Eurokinissi - Γιώργος Κονταρίνης

«Μια επανάληψη των δηλώσεων του 2019, χωρίς μέχρι σήμερα η χώρα να έχει κάνει βήματα προόδου. Τι άλλαξε, κύριε πρωθυπουργέ, από το 2019 ή από το 2010, όταν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, Παπαδήμου, Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ θάψατε την Ελλάδα και τους Έλληνες στους τάφους των μνημονίων; Δεν άλλαξε απολύτως τίποτα, παρά μόνο υποσχέσεις και ψέματα πάνω στα ερείπια μιας ολοκληρωτικά κατεστραμμένης χώρας, που εσείς και οι όμοιοί σας δημιουργήσατε», τόνισε.

Όσον αφορά στην αύξηση του κατώτατου μισθού σχολίασε: «Καμαρώνετε, ότι αυξήσατε τον κατώτατο μισθό στα 780 ευρώ, όταν το 2019 ήταν στα 650, αλλά δεν είπατε ότι το 2010 ήταν 750 ευρώ. Και εάν δεν μας βάζατε στα μνημόνια, αναλογικά σήμερα θα ήταν τουλάχιστον 1.200 ευρώ, για να μπορεί να ζήσει με αξιοπρέπεια ένας άνθρωπος. Και λέτε ότι μέσα στην τετραετία θα τον πάτε στα 950 και στο τέλος της τετραετίας στα 1.500 ευρώ. Δεν είπατε, όμως, ότι με αυτή την αύξηση αυτομάτως ο εργαζόμενος χάνει το αφορολόγητο και μπαίνει στην μέγγενη της εφορίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Δηλαδή, το παλιό κόλπο: Από τη μία τα δίνετε και από την άλλη τα παίρνετε, χωρίς να σας στοιχίσει τίποτα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top