Βουλή: Bullying επειδή είναι γυναίκα κατήγγειλε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Επίσημη πρώτη για Φάμελλο και Ανδρουλάκη

Η επίσημη πρώτη έγινε σήμερα, κατά τη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, για τους νεοεκλεγμένους αρχηγούς των κομμάτων.

Από τους οκτώ αρχηγούς, μόνον οι τρεις έχουν την εμπειρία από τη θέση αυτή (Μητσοτάκης, Κουτσούμπας, Βελόπουλος).

Μητσοτάκης: Συνεχίζεται το Market Pass, αυξήσεις σε Δημόσιο και συντάξεις

Μπορεί ο Σωκράτης Φάμελλος να είναι «βετεράνος» βουλευτής, είναι όμως «πρωτάκι» στην προεδρία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυξήσεις, επιδόματα, μειώσεις φόρων: Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Πρεμιέρα κάνουν και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο πρόεδρος των Σπαρτιατών Βασίλης Στιγκας και ο πρόεδρος της Νίκης Δημητρης Νατσιός.

Αν και έμπειρη βουλευτής και πρώην πρόεδρος της Βουλής, αυτή ήταν πρεμιέρα ως αρχηγός κόμματος και για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου με την Πλεύση Ελευθερίας.

Φάμελλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πραγματικό εμπόδιο στα σχέδια Μητσοτάκη

Η ίδια, πάντως, έστειλε επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βουλής, ενόψει της σημερινής συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Η κα Κωνσταντοπούλου τους ζητούσε να αναλάβουν «τις κατά το πεδίο της πολιτειακής και πολιτικής τους ευθύνης πρωτοβουλίες, προκειμένου να αποφευχθεί η επανάληψη και κλιμάκωση φαινομένων κοινοβουλευτικού bullying και διακρίσεων λόγω φύλου, τα οποία εκδηλώθηκαν κατά την συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής της 4/7/2023, για την εκλογή προέδρου της Βουλής».

Υπενθυμίζεται ότι η κα Κωνσταντοπούλου, πριν από λίγες μέρες, είχε πει κατά την εκλογή του προεδρείου της Βουλής ότι «δέχθηκα τα γνωστά γιουχαΐσματα, για τον μόνο λόγο ότι ως γυναίκα πολιτική αρχηγός και πρώην πρόεδρος της Βουλής θέλησα να αιτιολογήσω την ψήφο μας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top