Αλέξης Τσίπρας: «Έκλεισε ένας κύκλος. Θέτω εαυτόν στην κρίση των μελών μας»

Τι δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τα αποτελέσματα των εκλογών 2023

Για ολική ανασυγκρότηση στον ΣΥΡΙΖΑ, με χρονικό ορόσημο τις ευρωεκλογές, που θα γίνουν σε περίπου έναν χρόνο από τώρα, έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, αποτιμώντας το εκλογικό αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

«Έκλεισε ένας μεγάλος και δημιουργικός, ιστορικός κύκλος θετικής προσφοράς στην κοινωνική πλειοψηφία και την πατρίδα. Πρέπει να τον αποτιμήσουμε με περηφάνεια», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μητσοτάκης: «Ξημερώνει μια καλύτερη ημέρα. Δε θα δεχθώ καμία έπαρση»

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας είπε πως πρώτος θα θέσει τον εαυτό του στην κρίση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, θέτοντας ζήτημα ηγεσίας στην επόμενη μέρα και αφήνοντας να εννοηθεί πως θα είναι και ο ίδιος υποψήφιος. 

Οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη - Ποια ονόματα ακούγονται

«Ήταν η πιο δύσκολη αλλά και πιο όμορφη εκλογική μάχη που έχουμε δώσει ποτέ», σημείωσε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας πως το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν αρνητικό για τον ΣΥΡΙΖΑ: «Έχουμε υποστεί μια σοβαρή εκλογική ήττα. Όμως το αποτέλεσμα είναι κυρίως αρνητικό για την κοινωνία και για τη δημοκρατία. Η ανάδειξη στη Βουλή τριών ακροδεξιών κομμάτων, ενός εκ των οποίων με φασιστικές προεκτάσεις και διασυνδέσεις σε συνδυασμό με την πλειοψηφία της Δεξιάς του κυρίου Μητσοτάκη, αποτελεί μία αρνητική εξέλιξη».

«Τα μέλη του κόμματος θα κληθούν να μας κρίνουν όλους», είπε ο Αλέξης Τσίπρας

«Τα μέλη του κόμματος θα κληθούν να μας κρίνουν όλους», είπε ο Αλέξης Τσίπρας

Εκλογές 2023: Τα ηχηρά ονόματα που μένουν εκτός Βουλής

«Πρέπει να βάλουμε τέλος σε νοοτροπίες που μας κόστισαν ακριβά. Να σταθούμε στο ύψος του ρόλου που μας ανέθεσαν οι πολίτες με την ψήφο τους» , τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Αυτοδυναμία ΝΔ και οκτώ κόμματα στη Βουλή

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει από σήμερα τις ευθύνες που του ανέθεσε η λαϊκή ψήφος. Θα βάλουμε μπροστά τις εργασίες για να πάρουμε αποφάσεις. Τα μέλη του κόμματος θα κληθούν να μας κρίνουν όλους. Είναι αυτονόητο πως σε αυτή τη διεργασία ανασυγκρότησης θα θέσω των εαυτό μου στην κρίση των μελών του κόμματος». είπε, κλείνοντας την τοποθέτησή του.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top