Νέα κυβέρνηση: Κρίσιμες συσκέψεις στη ΝΔ για να «κλειδώσει» η σύνθεση  

Οι «καραμπόλες», το υπερ-Υπουργείο Οικονομικών και το «κλειδί» του Υγείας  

 
Η επιστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη αύριο στην Αθήνα από τη Θεσσαλονίκη, θα φέρει έναν πυρετό συσκέψεων στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, με στόχο να συμπληρωθεί το πάζλ της επόμενης μέρας, σε περίπτωση που το κόμμα είναι πρώτο και αυτοδύναμο την Κυριακή, σύμφωνα με τις πληροφορίες που Γιώργος Ευγενίδης έχει πληροφορίες. 

Για καφέ με Ρέμο και Τσαπατάκη στη Θεσσαλονίκη ο Μητσοτάκης

Όπως ανέφερε ο πολιτικός σχολιαστής του Star, την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι και πάλι στην Αθήνα, όπως και την Παρασκευή, συνεπώς οι συσκέψεις στα γραφεία της ΝΔ θα είναι συνεχείς, προκειμένου να «κλειδώσει» η δομή της νέας κυβέρνησης, αλλά και να δημιουργηθεί ένας βασικός κορμός για τα πρόσωπα του νέου σχήματος. Αυτό δεν σημαίνει ότι το σχήμα θα κλείσει πλήρως, καθώς ως και τη Δευτέρα θα γίνονται τηλεφωνήματα. 

Αποκλειστικό Star: Όλοι οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη 

Οι «καραμπόλες» και το υπερ-Υπουργείο Οικονομικών

Αυτό που φαίνεται ότι επιβεβαιώνεται είναι η πληροφορία που έχει μεταδώσει το Star για ένα υπερ- Yπουργείο Οικονομικών, με τις αρμοδιότητες των δημοσίων επενδύσεων, μαζί με το Ταμείο Ανάκαμψης. Και εδώ αρχίζουν οι καραμπόλες: «Κλειδωμένο» φαίνεται το όνομα του Κωστή Χατζηδάκη για τη θέση του υπουργού, για τη θέση όμως του αναπληρωτή που θα είναι σαν μικρός υπουργός, «παίζουν» δύο ονόματα: Tου Θεόδωρου Σκυλακάκη και του Νίκου Παπαθανάση. Ο κ. Σκυλακάκης θα μπορούσε να «παίξει»  και για το Ενέργειας, ενώ ο κ. Παπαθανάσης και για το Ανάπτυξης ή το Υποδομών. 

Τα πιθανά ονόματα Υπουργών για το Υπουργείο Οικονομικών

Τα πιθανά ονόματα Υπουργών για το Υπουργείο Οικονομικών 

Το «κλειδί» του Υπουργείου Υγείας και τα πρωτοκλασάτα ονόματα εκτός σχήματος 

Για το «κλειδί»  του υπουργείου Υγείας, ένα σενάριο που μοιάζει να κερδίζει έδαφος είναι η ανάθεσή του στη Νίκη Κεραμέως, που είναι ένα πρόσωπο της άμεσης επιρροής του κ. Μητσοτάκη. Την θεωρεί αποτελεσματική και διατεθειμένη να εφαρμόσει πιστά το σχέδιό του, με τον ίδιο να έχει διαμηνύσει ότι θα εποπτεύει προσωπικά τι γίνεται σε αυτό το υπουργείο. 

Κεραμέως: Το παράπονο των παιδιών της και το χόμπι που εγκατέλειψε

Όπως πάντως μετέδωσε ο Γ. Ευγενίδης, αρκετοί πρωτοκλασάτοι υπουργοί είναι πιθανό, στο πλαίσιο του rotation, να καθίσουν στον «πάγκο». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top