Eκλογές 2023: Όλα τα μυστικά της κάλπης και η διαδικασία στις 25 Ιουνίου  

Πώς θα μάθετε πού ψηφίζετε και πότε θα βγει το αποτέλεσμα 

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου μπαίνει η χώρα. Οι κάλπες θα ανοίξουν  σε  κάτι παραπάνω από τρία 24ωρα και οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις.  Οι ψηφοφόροι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί τα ψηφοδέλτια έχουν αλλάξει και σε αυτές τις εκλογές δεν βάζουμε σταυρό. Τα διόδια θα είναι ελεύθερα ενώ οι πινακίδες επιστρέφονται.

Επαναληπτικές εκλογές 2023: Τι ισχύει με τους δικαστικούς  αντιπροσώπους  

Για νέο ταξίδι ετοιμάζονται όσοι ψηφίζουν στο χωριό ενώ  στο εξωτερικό οι Έλληνες θα ψηφίσουν και πάλι από το Σάββατο. Όλα τα μυστικά της κάλπης παρουσίασε στο ρεπορτάχζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star ο Γιώργος Βότσκαρης.

Τα μυστικά της κάλπης στην τελική ευθεία των εκλογών

Πιο απλή και πιο σύντομη θα είναι η εκλογική διαδικασία της 25ης Ιουνίου καθώς αυτή την φόρα θα πρέπει να κάνουμε λιγότερα στο παραβάν.

Επαναληπτικές εκλογές 2023: Πώς γίνονται 

Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση  δεν πρέπει να βάλετε σταυρό σε κανέναν υποψήφιο.  Πολλοί δικαστικοί αντιπρόσωποι μάλιστα σκέφτονται  να μην υπάρχει στυλό μέσα στο παραβάν για να αποφευχθούν τα λάθη. 

Αν κάποιοι αποδειχθούν ξεχασιάρηδες και βάλουν σταυρούς  ο δικαστικός αντιπρόσωπος θα αποφασίσει αν θα βγάλει άκυρο το ψηφοδέλτιο ή όχι. Εξαρτάται αν θα θεωρήσει ότι ο σταυρός μπήκε με δόλο ή από  λάθος. 

Εκλογές 2023: Δεν πρέπει να βάλετε σταυρό προτίμησης

Εκλογές 2023: Δεν πρέπει να βάλετε σταυρό προτίμησης  

Προσοχή: Μην χρησιμοποιήσετε ψηφοδέλτια από τις εκλογές στις 21 Μαΐου!
  

Προσοχή όμως: Όσοι έχετε ψηφοδέλτια από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση στο σπίτι, να ξέρετε ότι αυτά δεν ισχύουν στις εκλογές της Κυριακής, γιατί η σειρά των ονομάτων στο ψηφοδέλτιο έχει αλλάξει με την λίστα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχουν και νέα ονόματα. 

Μάθετε πού ψηφίζετε 

Πριν  ξεκινήσετε από το σπίτι για να πάτε να ψηφίσετε καλό θα είναι να μπείτε στο gov.gr (mpp.ypes.gov.gr/) και να δείτε που ψηφίζετε  γιατί ορισμένα εκλογικά τμήματα έχουν αλλάξει. Ορισμένα σχολεία δε θα είναι εκλογικά κέντρα, όπως ήταν το Μάιο, λόγω των πανελλαδικών εξετάσεων, οι οποίες συνεχίζονται για τα ειδικά μαθήματα.

Εκλογές 2023: Μάθετε σε ποιο εκλογικό κέντρο ψηφίζετε

Όσοι πρέπει να πάνε στο χωριό για να ψηφίσουν παίρνουν άδειες με βάση την χιλιομετρική απόσταση και κλείνουν εισιτήρια την τελευταία στιγμή . 

Ελεύθερα τα διόδια - Επιστρέφονται οι πινακίδες των οχημάτων

Για να μετακινηθούν οι ψηφοφόροι όπως και τον Μάιο η διέλευση των διοδίων θα είναι ελεύθερη από τις 00:00 τα μεσάνυχτα της Παρασκευής μέχρι τις 08:00 το πρωί της Δευτέρας. Επίσης, από αύριο Πέμπτη επιστρέφονται τα διπλώματα, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων.  

Εκλογές 2023: Πότε θα είναι ελεύθερα τα διόδια

Εκλογές 2023: Πότε θα είναι ελεύθερα τα διόδια  

Πιο νωρίς το αποτέλεσμα των εκλογών 

Η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων αυτή τη φορά θα γίνει πιο γρήγορα γιατί δεν υπάρχουν σταυροί. Και τα αποτελέσματα πιθανόν να βγουν λίγο πιο γρήγορα.

«Υπολογίζουμε στις 20.30 να έχουμε ένα πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό. Επίσης θα δώσουμε την συμμετοχή μέσα στην ημέρα τρεις φορές» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης.   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top