Επαναληπτικές εκλογές 2023: Τι ισχύει με τους δικαστικούς  αντιπροσώπους  

Ποιοι ορίζονται δικαστικοί αντιπρόσωποι στο εξωτερικό

εκλογές δικαστικούς αντιπρόσωποι

Ο τρόπος ορισμού δικαστικών αντιπροσώπων στις επαναληπτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 καθορίζεται με την εγκύκλιο Εκλογών του Α1′ τμήματος Αρείου Πάγου. 

Επαναληπτικές εκλογές 2023: Πώς θα οριστούν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι 

Συγκεκριμένα, στις εκλογές στις  25 Ιουνίου δεν υπήρχαν νέοι κατάλογοι υποψηφίων προς κλήρωση, αλλά θα ισχύσουν οι ίδιοι κατάλογοι με τις εκλογές στις 21/5/2023. Οι όποιες αλλαγές αφορούν περιπτώσεις λαθών ή νέων δεδομένων ( αναρρωτικές άδεια, απόσπαση, διαθεσιμότητα κλπ.) και έπρεπε να αποσταλούν ηλεκτρονικά με  έγγραφο των υπηρεσιών και των Δικαστικών Συλλόγων μέχρι την Παρασκευή 9 Ιουνίου.

Εκλογές: Καβγάς για το πρόγραμμα της ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ   

Στην Αθήνα, για τη διευκόλυνση των δικηγόρων  οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, δόθηκε εναλλακτικά η δυνατότητα να υποβληθεί η αίτηση προτίμησης – εξαίρεσης στα γραφεία του ΔΣΑ.  

Ποιοι ορίζονται δικαστικοί αντιπρόσωποι στο εξωτερικό 

Αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής για την ψηφοφορία Ελλήνων εκλογέων στο εξωτερικό διορίζονται με κλήρωση μόνιμοι πρεσβευτικοί ή προξενικοί ακόλουθοι και γραμματείς, διοικητικοί υπάλληλοι πρεσβειών και προξενείων, πτυχιούχοι Ανώτερων ή Ανώτατων Σχολών με βαθμό 6ο και άνω που υπηρετούν στην οικεία διπλωματική περιφέρεια. Δεν θα γίνουν αιτήσεις για διορισμό Δικαστικών Αντιπρόσωπων στο εξωτερικό.

Εκλογές 2023: Πώς ψηφίζουν οι Έλληνες στο εξωτερικό

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top