Φερχάτ –Ζεϊμπέκ: Οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ μιλούσαν για «τουρκική» μειονότητα

Οι εμπρηστικές δηλώσεις και η διαμάχη για το πότε ενημερώθηκε ο Τσίπρας  

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η κόντρα για τους δύο υποψηφίους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε Ροδόπη και Ξάνθη, που περιγράφονται ως έχοντες άμεση σχέση με το τουρκικό προξενείο. Στο βίντεο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, ένας εξ αυτών, ο Οζγκιούρ Φερχάτ, καταγράφεται να αποκαλεί τους μουσουλμάνους της Θράκης «ομογενείς του», με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑνα είναι στα «μαχαίρια» για το πότε ενημερώθηκε από την ΕΥΠ, ο Αλέξης Τσίπρας. 

Ροδόπη: «Πονοκέφαλος» στο ΥΠΕΞ από την κόντρα για μειονοτικούς βουλευτές

«Εμείς βέβαια αγαπητοί μου ομογενείς δεν το πράξαμε αυτό (την εκλογή) για να γίνει είδηση, αλλά για να ακουστεί η φωνή μας και να προβούμε σε πράξεις» δήλωσε ο Οζγκιούρ Φερχάτ, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη  Ροδόπη, αποκαλώντας «ομογενείς» τους μουσουλμάνους της περιοχής, κατά την ομιλία του στο φεστιβάλ κερασιού του Δήμου Ιάσμου. Δηλαδή, λέει και τον εαυτό του και εκείνους... «Τούρκους».  

Τι δήλωνε ο υποψήφιος του  ΣΥΡΙΖΑ Φερχάτ Οζγκιούρ

Τι δήλωνε ο υποψήφιος του  ΣΥΡΙΖΑ Φερχάτ Οζγκιούρ 

Ζεϊμπέκ στο Anadolou για «τουρκική μειονότητα» 

Για «τουρκική μειονότητα» έκανε λόγο και ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας Anadolu, ενώ τα ίδια είχε πει και σε τουρκικό κανάλι τον  Σεπτέμβριο: 
«Εμείς με τον δίκαιο αγώνα μας, θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα του λαού μας, της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης». 

Η ΝΔ καταγγέλλει ότι οι 2 μειονοτικοί βουλευτές έπαιζαν τo «παιχνίδι» του τουρκικού Προξενείου, με «αντάλλαγμα» να διευκολυνθεί η εκλογή τους! 

Ροδόπη: Κόντρα για το πότε ενημερώθηκε ο Αλέξης Τσίπρας. 

Μεγάλη κόντρα πυροδότησε η συζήτηση για το πότε ενημερώθηκε για το θέμα ο Αλέξης Τσίπρας.  

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος, είπε ότι ο κ. Τσίπρας είχε ενημερωθεί και πριν και  μετά τις εκλογές, με στοιχεία.  

Σκέρτσος: Διπλή ενημέρωση Τσίπρα, πριν και μετά τις εκλογές

Σκέρτσος: Διπλή ενημέρωση Τσίπρα, πριν και μετά τις εκλογές 

Φουντώνει η κόντρα για τη Ροδόπη: «Ο Τσίπρας είχε ενημερωθεί»

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ απάντησαν ότι: 

-Δεν υπήρξε προφορική ή γραπτή πληροφόρηση πριν από τις εκλογές 
-Μετά τις εκλογές το κόμμα έλαβε από το γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη ένα δελτίο της ΕΥΠ με επιλεκτικές πληροφορίες για όλους τους μειονοτικούς υποψήφιους βουλευτές στη Θράκη.

Ντόρα Μπακογιάννη: Τολμά ο ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι εκβιάζω τη μειονότητα;   

Η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία δέχθηκε επικρίσεις για την επίσκεψή της στη Ροδόπη και την προσπάθειά της, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ να επηρεάσει την μειονότητα υπέρ της ΝΔ, αντέτεινε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι: «Έχω ακούσει τέρατα αυτές τις μέρες. Δεν υπάρχει πρόβλημα πραγματικό της μειονότητας που να μην έχει καταλήξει στο γραφείο μου και τολμάει εμένα να μου πει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι εκβιάζω τη μειονότητα;».   

Εκλογές 2023: Σφοδρή σύγκρουση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τη Ροδόπη  

Στα ύψη η κόντρα για τη Ροδόπη 

Η κόντρα συνεχίστηκε και σήμερα στα τηλεοπτικά «παράθυρα» 

«Όλα αποδεικνύονται στην πράξη. Ένας εκ των δύο βουλευτών ή και οι δύο μπορεί να επανεκλεγούν και θα ξέρουμε αν αυτοί οι άνθρωποι θα δηλώσουν ότι είναι Τούρκοι πολίτες ή αν είναι Έλληνες πολίτες» τόνισε  υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος  Ρουσόπουλος, μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ1,  με τον υποψήφιο Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζανακόπουλο να απαντά από την πλευρά του: «Είναι θέμα πολιτικής αξιοπρέπειας. Κατηγορούνται δύο Έλληνες μουσουλμάνοι αριστεροί ότι είναι πράκτορες του τουρκικού  παράγοντα». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top